Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς χθες σε συνέντευξη του ανέβασε τον εκλογικό πήχη για το κόμμα του σε ένα νούμερο που θα έχει το 2 μπροστά.

«Αυτό που ζητώ από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες είναι να κοιτάξουν το ψηφοδέλτιο μας, να στηρίξουν αυτούς τους πραγματικά εξαιρετικούς ανθρώπους και πολλούς νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, να μας δώσουν ένα τουλάχιστον πολύ δυνατό ποσοστό, το οποίο να έχει το 2 μπροστά του ουσιαστικά και να σταλεί ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι αυτή είναι η αντιπολίτευση που θέλουμε, η οποία θα μπορεί να κυβερνήσει», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πρόσθεσε: «Είναι αντιπολίτευση η οποία είναι κοινωνική και καθαρή, η οποία δεν βασίζεται σε μηχανισμούς, δεν έχει χρεοκοπήσει τη χώρα, δεν έχει προδώσει τους πολίτες, η αντιπολίτευση η οποία αρχίζει και τελειώνει στην κοινωνία. Αυτό θέλουμε. Και αν ο ελληνικός λαός μας τιμήσει μ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θέλω να ξέρετε ότι προσωπικά θα κάνω τα πάντα να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη του».

Οι εκτιμήσεις στην Κουμουνδούρου για το κλίμα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές

Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι το κλίμα που αντιμετωπίζει ο Στέφανος κασσελάκης στις περιοδείες του «είναι μοναδικό και για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα οι πολίτες εμφανίζονται όχι μόνο επικριτικοί εναντίον της κυβέρνησης αλλά και με προσδοκίες για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο μοναδικός κερδισμένος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος παρά τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετώπισε κατάφερε να ανασυγκροτήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι το μεγάλο ζητούμενο σε αυτή την αναμέτρηση είναι η συμμετοχή. Πόσοι δηλαδή πολίτες θα πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.
Όπως λένε, πάντως, στελέχη της Κουμουνδούρου «εάν τελικά υπάρξει συμμετοχή στις ευρωεκλογές τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη αυτής της εκλογικής μάχης».


ΣΥΡΙΖΑ: Σε οικονομία και ακρίβεια στραμμένο το βλέμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ εν τω μεταξύ συνεχίζει να έχει στραμμένο το βλέμμα του στα θέματα της οικονομίας και την ακρίβεια.

Το επόμενο διάστημα θα καταθέσει πρόταση νόμου για το φορολογικό, ενώ στις 24 Μαΐου θα γίνει στην Βουλή η προ ημερησίας συζήτησης για τα θέματα αυτά. Χθες, πάντως, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία για την απορροφητικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί, δηλαδή το 0,02% του συνόλου. Τα στοιχεία έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης μετά από σχετική ερώτηση του Νίκου Παππά, ο οποίος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το "θαύμα" των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Οικονομίας και οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.