Στις µεταρρυθµίσεις στον κατασκευαστικό κλάδο και τη «σιωπηλή επανάσταση» που συντελείται στον ελληνικό χώρο, µε στόχο να µπει επιτέλους τάξη στο επίπεδο της χωροταξίας και όχι µόνο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε αφορµή την παρουσίαση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και του Εθνικού Μητρώου Υποδοµών στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) που πραγµατοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισµού Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι µε τη βοήθεια της τεχνολογίας και «µε λίγα κλικ» θα φθάσουµε στο σηµείο να καταργήσουµε µια τεράστια γραφειοκρατία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολυεργαλεία στα χέρια της πολιτείας, του τεχνικού κόσµου, της ∆ικαιοσύνης, των πολιτών τα δύο σηµαντικά έργα. Να σηµειωθεί ότι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδοµών αποτελούν ένα οραµατικό έργο και µια µεγάλη εθνική µεταρρύθµιση, το σχέδιο της οποίας παρουσίασε για πρώτη φορά το ΤΕΕ το 2018 και σήµερα αποτελεί το πρώτο µεγάλο ψηφιακό έργο που ολοκληρώνεται έχοντας χρηµατοδοτηθεί από το Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός στην οµιλία του υπογράµµισε ότι εξασφαλίζεται έτσι η διαφανής και σωστή ενηµέρωση και βέβαια αντιµετωπίζονται υφιστάµενα προβλήµατα σε υπάρχουσες υποδοµές, όπως και η αδειοδότηση και κατασκευή νέων έργων.

Η εκδήλωση πραγµατοποιήθηκε λίγες ηµέρες πριν από τις εκλογές του ΤΕΕ, που θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου, για την ανάδειξη των αιρετών µελών οργάνων του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, µε αφορµή το εµβληµατικό έργο που παρουσιάστηκε, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών, μέσω της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών στον πολίτη. Τόνισε δε την ευρωπαϊκή διάσταση του σημαντικού έργου για τον τεχνικό κόσμο, στέλνοντας το μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το μόνο κόμμα που μιλάει για το αντικείμενο των ευρωεκλογών και την Ευρώπη.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μεγάλη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία και η ειδική αποστολή 

Σήμερα και αύριο ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά μία μεγάλη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα κατά σειρά σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία.

Θυμίζουμε ότι στην Πιερία η Νίκη πέτυχε στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου το υψηλότερο «σκορ» της με 9,26%, ενώ αθροιστικά στα κόμματα «δεξιότερα» της Ν.Δ., Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες κέρδισαν τότε 21,82% των ψήφων. Λίγο βορειότερα, στην Πέλλα, τα τρία αυτά κόμματα ήρθαν τέταρτο, πέμπτο και έκτο αντίστοιχα, συγκεντρώνοντας αθροιστικά 20%.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο, οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου δεν συμμετέχουν στις εκλογές, ωστόσο η τάση στις εκλογικές αυτές περιφέρειες είναι σαφής και είναι σαφές επίσης ότι η Ν.Δ. επιδιώκει στις 9 Ιουνίου να την αντιστρέψει.


Ακολουθούν Αττική και Κρήτη

Η εβδομάδα αυτή ολοκληρώνεται με περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στην Αττική και συγκεκριμένα στα Βριλήσσια το Σάββατο και σειρά παίρνουν μετά η Κρήτη, η Ήπειρος και πολλά ακόμα σημεία της επικράτειας, σε μια καμπάνια που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου με ομιλία στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 7 Ιουνίου με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.