Ως «επανάσταση στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ψηφιακή μεταρρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υλοποιείται, κατά την παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου και για πρώτη φορά του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και άλλων δράσεων, που έγινε από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, σε ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό, τα Ριζώματα Ημαθίας.

*Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης - Πιερρακάκης παρουσίασαν το Ψηφιακό Σχολείο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο - Πώς θα λειτουργεί (Εικόνες)

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εν λόγω πρωτοβουλία, αναφέρθηκε σε αυτό ως «μια πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές», ένα «υποστηρικτικό εργαλείο» για όλες τις τάξεις, ενώ σε ό,τι αφορά την Γ' Λυκείου, στόχος είναι να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην προετοιμασία των μαθητών για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Το Νέο Ψηφιακό Σχολείο είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές!
Η πιλοτική του χρήση θα αρχίσει από τη νέα σχολική χρονιά. Πρόκειται για μια δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, που θα παρέχει δωρεάν ψηφιακά φροντιστήρια για όλες τις τάξεις, από την Α’ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου, αλλά και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέσω του Νέου Ψηφιακού Σχολείου θέλουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ψηφιακό φροντιστήριο στα παιδιά της Γ’ Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το δωρεάν Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές!»