Επίσκεψη στον νομό Έβρου πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 5/06, από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θανάσης Κοντογεώργης.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγουμε μέτωπο με τις πολυεθνικές για την ακρίβεια - Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Επιτηρητικό Στρατιωτικό Φυλάκιο Καστανεών, από το οποίο ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στην επιτευχθείσα αναβάθμιση της φύλαξης των συνόρων, τέσσερα χρόνια μετά την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υβριδικής επίθεσης που δέχθηκε η Ελλάδα και η Ευρώπη.

«Έχουν μειωθεί πολύ σημαντικά οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές. Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και λίγες μέρες πριν την ευρωπαϊκή κάλπη της επόμενης Κυριακής είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που φάνηκε με τόσο εύγλωττο και αποφασιστικό τρόπο πριν από τέσσερα χρόνια εδώ. Να θυμόμαστε γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ξανά, ευρωπαϊκά, υπεύθυνα ώστε η Ελλάδα να είναι πιο ισχυρή, πιο ευρωπαϊκή, να είναι μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη, θα είναι φιλόξενη αλλά ταυτόχρονα θα ασκεί και μία δίκαιη αλλά και αυστηρή ταυτόχρονα μεταναστευτική πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Για τον φράχτη στον Έβρο

Ευχαριστώντας τις δυνάμεις της αστυνομίας -οι οποίες όπως ανέφερε έχουν αυξηθεί σημαντικά με την παρουσία στην περιοχή 650 νέων συνοριοφυλάκων και συνολικά περίπου 2000 αστυνομικών σε όλη τη συνοριογραμμή του Έβρου- τόνισε ότι σε συνδυασμό και με την αναβάθμιση των επίγειων μέσων και την επέκταση του φράχτη, ενισχύεται η αποτρεπτική δύναμη της χώρας και δίδεται ένα μήνυμα ισχύος προς κάθε κατεύθυνση.