
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παρατείνονται τα μέτρα συγκράτησης των τιμών στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης
Έως τις 30 Ιουνίου
Τα μέτρα που αφορούν στο πλαφόν κέρδους
Την παράταση των μέτρων συγκράτησης των τιμών τόσο στα τρόφιμα, όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ειδικότερα, παρατείνονται για άλλους δύο μήνες, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου, τα μέτρα που αφορούν στο πλαφόν κέρδους του Ν.5045/2023. Επιπλέον, το υπουργείο ανακοίνωσε πως τα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση προσφορών για τρεις μήνες μετά από ανατίμηση, η υποχρεωτική ανακοίνωση αυξήσεων τιμοκαταλόγων από τα σούπερ μάρκετ, καθώς και η ανακοίνωση τιμών οπωροκηπευτικών, όπως επίσης και το «Καλάθι του Νοικοκυριού», παρατείνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.
Διαβάστε επίσης: Παύλος Μαρινάκης: Παράταση δύο μηνών στο πλαφόν περιθωρίου κέρδους σε τρόφιμα και καύσιμα
Ανακοινώσεις Μαρινάκη για την παράταση
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σχετικές ανακοινώσεις έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην παράταση δύο μηνών στο πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στα τρόφιμα δηλώνοντας: «Θα δοθεί παράταση για δυο μήνες και ο λόγος είναι ότι σε ένα από τα επόμενα υπουργικά θα έχουμε εισηγήσεις από το αρμόδιο υπουργείο για την αγορά και την λειτουργία του ανταγωνισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, παραπέμποντας στην σχετική ανακοίνωση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση για το πλαφόν είχε ληφθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ακρίβειας μαζί με ένα σύνολο μέτρων για την προστασία των καταναλωτών από τον πληθωρισμό, ιδιαίτερα των τροφίμων. Βάσει του προγραμματισμού, το μέτρο επρόκειτο να λήξει στις 30 Απριλίου, αλλά με τη νέα παράταση, θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου.