
Κοινοβουλευτική κόντρα Ανδριανού - Πολάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: "Διαχρονικό και διακομματικό πρόβλημα" - "Πρόκειται για πανευρωπαϊκό ξεφτιλίκι"
"Πανευρωπαϊκό ξεφτιλίκι"
Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον Γιάννη Ανδριανό
Κοινοβουλευτική κόντρα με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με πρωταγωνιστές τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανό και τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη. Κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ζήτησε να αναληφθεί δέσμευση πως θα δοθούν κανονικά τον Οκτώβριο οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους, ο Γιάννης Ανδριανός υποστήριξε ότι ο νούμερο 1 στόχος είναι η έγκαιρη και ομαλή ροή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, προκειμένου να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση ή καθυστέρηση που θα μπορούσε να πλήξει τους έντιμους παραγωγούς.
Διαβάστε: Αντιπαράθεση Λαζαρίδη & Γερουλάνου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: "Στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν" - "Το κούτελό μας είναι καθαρό"
Πολάκης: "Εξαγοράσατε ψήφους με αυτή τη δουλειά!"
Μάλιστα έσπευσε να μιλήσει ξανά για «διαχρονικό» και «διακομματικό» πρόβλημα, με τον βουλευτή Χανίων να τον καλεί «να αφήσει τα παραμύθια». Μάλιστα ο κ. Πολάκης σχολίασε πως «καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε βαμβάκι στο Μυλοπόταμο και μπανάνες στο Όλυμπο». «Πρόκειται για πανευρωπαϊκό ξεφτιλίκι. Ξεβρακώθηκε η δουλειά, όταν σας έστειλε τη δικογραφία η Κοβέσι στη Βουλή και μετά κάνατε ό,τι κάνατε. Εξαγοράσατε ψήφους με αυτή τη δουλειά!», επέμεινε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, και ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Μάλιστα η πρόταση του βρήκε σύμφωνο τον Γιάννη Ανδριανό.
«Η βούλησή μας είναι οι πλήρεις, έγκαιρες και έγκυρες ενισχύσεις των πραγματικών δικαιούχων στους προβλεπόμενους χρόνους», υποστήριξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημερώνοντας μάλιστα, πως το επικαιροποιημένο πλάνο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ θα έχει υποβληθεί μέχρι τις 8/8 και πως θα ακολουθήσει η ψήφιση της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Τέλος ο Παύλος Πολάκης κατέληξε λέγοντας πως «βάζετε την ΑΑΔΕ βλεπάτορα, που δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα τόσα χρόνια».