Γεωργιάδης για θάνατο Μυρτούς στην Κεφαλονιά: Έγιναν όλες οι προσπάθειες, δυστυχώς έφτασε στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες
Η ανάρτησή του στο X
Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τις καταγγελείες για έλλειψη ιατρών από τα ΤΕΠ, με φόντο την τραγωδία στην Κεφαλονιά
«Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες και δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή της», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για την υπόθεση της 19χρονης στην Κεφαλονιά, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως άμεσα, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 7 λεπτών συνολικά, είχαν βρεθεί στα επείγοντα για να επιχειρήσουν να τη διασώσουν οι αρμόδιοι γιατροί (ο εφημερεύων καρδιολόγος και ο εφημερεύων αναισθησιολόγος, αφού πρώτα είχε επιληφθεί του ζητήματος ο αγροτικός ιατρός που εφημέρευε), δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση σε καταγγελίες για έλλειψη ιατρών από τα ΤΕΠ.
Λίγο πριν τις 05:0» μπήκε με σειρήνα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αμέσως αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού οι υγειονομικοί του νοσοκομείου. Πρώτος ήρθε σε επαφή ο αγροτικός ιατρός που εφημέρευε και σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό ήταν κάτω στα επείγοντα ο εφημερεύων καρδιολόγος και σε λιγότερο από 7 λεπτά ο εφημερεύων αναισθησιολόγος. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ( ΚΑΡΠΑ, διασωλήνωση, χορήγηση αδρεναλίνης και λοιπών φαρμάκων) αλλά δυστυχώς η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες και δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή της. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της Μυρτούς από την Κεφαλονιά
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο οποίος διερεύνησε το περιστατικό μιλώντας και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου αλλά και με την διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας και το προσωπικό του ΤΕΠ που ήταν βάρδια εκείνη την ώρα.Λίγο πριν τις 05:0» μπήκε με σειρήνα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αμέσως αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού οι υγειονομικοί του νοσοκομείου. Πρώτος ήρθε σε επαφή ο αγροτικός ιατρός που εφημέρευε και σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό ήταν κάτω στα επείγοντα ο εφημερεύων καρδιολόγος και σε λιγότερο από 7 λεπτά ο εφημερεύων αναισθησιολόγος. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ( ΚΑΡΠΑ, διασωλήνωση, χορήγηση αδρεναλίνης και λοιπών φαρμάκων) αλλά δυστυχώς η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες και δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή της. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».
En