Τη Λέσβο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη (21/4) στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων, τυροκόμων και παραγωγών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του αφθώδους πυρετού.

Διαβάστε: Λέσβος: Άνοιξε το λιμάνι της Μυτιλήνης - Κανονικά η κίνηση των φορτηγών


Ανδρουλάκης: Συνάντηση με παραγωγούς

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ, η σύσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη με τους κτηνοτρόφους , τους τυροκόμους και τους παραγωγούς θα αφορά στα «προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του αφθώδους πυρετού και των κυβερνητικών μέτρων που εφαρμόζονται» και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Ανδρουλάκης: Στη Λέσβο σήμερα
Ανδρουλάκης: Στη Λέσβο σήμερα
Ανδρουλάκης: Στη Λέσβο σήμερα
Ανδρουλάκης: Στη Λέσβο σήμερα

Λέσβος: Άνοιξε το λιμάνι 


Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στο λιμάνι της Μυτιλήνης. O περιφερειάρχης, που μίλησε στον Status FM 107.7, σημείωσε πως το λιμάνι της Μυτιλήνης που ήταν εδώ και επτά ημέρες κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού, πλέον άνοιξε.

Ο κ. Μουτζούρης ξεκαθάρισε πως ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγγειλε «πακέτο στήριξης ωστόσο αυτό που κάνει τους κτηνοτρόφους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ταχύτητα των υπηρεσιών του κράτους».

«Ο κόσμος επειδή αμφισβητεί την ταχύτητα του κράτους, έχει διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις, είτε πλημμυρών, είτε σεισμών, είτε ασθενειών, αργεί να ανταποκριθεί, φοβάται ο κόσμος ότι θα αργήσουν. Και έρχονται οι κτηνοτρόφοι, μου λένε, έχω τρία παιδιά, τι κάνω;» σημείωσε.