Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελατί είχε σήμερα (17/5) ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την κρίση στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Γάζα και τον Λίβανο.

Διαβάστε: Γεραπετρίτης στο συνέδριο της ΝΔ: H Ελλάδα δεν επενδύει μόνο στη διπλωματία, αλλά ταυτόχρονα χτίζει ισχυρή στρατιωτική ισχύ και διεθνείς συμμαχίες

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο Χ, οι υπουργοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη διπλωματία ως μέσο επίλυσης των συγκρούσεων και τόνισαν τη σημασία του διεθνούς δικαίου και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με στόχο την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ανάρτηση του ΥΠΕΞ

anartisi-ypex