Το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να τη στηρίξουν στην επανεκλογή της» έστειλε το πρωί της Πέμπτης (09/07) ο Κώστας Τσουκαλάς, ασκώντας σφοδρή κριτική στη ΝΔ. Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, επίσης, στην αναδιάταξη που συντελείται το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό σκηνικό, ενώ μίλησε για τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά.


Διαβάστε: Τσουκαλάς για Σύνοδο ΝΑΤΟ: "Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των δαπανών αλλά στην τελευταία γραμμή των αποφάσεων"


Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε πως η κυβέρνηση παραπέμπει τη μείωση τιμών τον Σεπτέμβριο ώστε να μη χάσει τα έσοδα από τον τουρισμό, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ελέγχους σε κάθε κρίκο της οικονομίας. Μάλιστα, ανέφερε πως βούληση του κόμματος είναι να συγκρουστεί ώστε να υποχωρήσουν οι τιμές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να λάβει στήριξη για να εκλεγεί εκ νέου.


Τσουκαλάς: "Εφικτός ο στόχος της πρώτης θέσης"

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε λογική την προσωρινή αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στην 3η θέση, επαναλαμβάνοντας πως παραμένει και είναι εφικτός ο στόχος της πρώτης θέσης, αλλά και την απόφαση του συνεδρίου ότι δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τσουκαλάς είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός βγαίνει και λέει ό,τι και η ΝΔ, ενώ σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, ανέφερε πως ναυάγησε η στρατηγική των ήρεμων νερών.