Κατηγορηματική πως δεν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ εμφανίστηκε η Μυρτώ Κοροβέση, η οποία αναφέρθηκε επίσης στη διαδρομή της από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΕΡΤnews, η κυρία Κοροβέση υπενθύμισε ότι ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις διπλές εθνικές εκλογές του 2023, και παρέμεινε στο κόμμα μέχρι το επίμαχο συνέδριο, επιλέγοντας να στηρίξει τον τότε πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, καθώς – όπως είπε – αυτή ήταν η μόνη δημοκρατική επιλογή που είχε.


Διαβάστε: Μυρτώ Κοροβέση: Ορκίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια θα ανεξαρτητοποιηθεί (Εικόνες)


Παράλληλα, η ανεξάρτητη βουλευτής σημείωσε ότι παρακολούθησε «με πικρία και θλίψη» τις συνεχείς διασπάσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια θεωρεί πως δεν απομακρύνθηκε ποτέ ιδεολογικά από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.


Μυρτώ Κοροβέση: "Δεν θα συμμετείχα σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ"

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, η αντιπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι αρχές, το καταστατικό, η ιδρυτική διακήρυξη και τα στελέχη του τοποθετούν το κόμμα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, παρά τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί περί «δεξιάς στροφής».

Ερωτηθείσα αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, η κυρία Κοροβέση ήταν κατηγορηματική. «Προσωπικά δεν θα το δεχόμουν και δεν θεωρώ ότι αυτό ζητάει ο κόσμος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.


Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο συνεργασιών

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Κοροβέση απέφυγε να προκαταλάβει τις αποφάσεις του κόμματός της. Όπως είπε, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά από τα όργανα και τη βάση του Κινήματος Δημοκρατίας, ενώ επανέλαβε ότι οι συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες μπορούν να ανοίξουν μόνο μετά τις εκλογές.

Ανάλογη στάση κράτησε και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να προέλθει από ένα μόνο κόμμα, αλλά απαιτεί συνεννόηση και συνεργασίες σε μετεκλογικό επίπεδο.

Αναφερόμενη στη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε αγώνα τένις, η κυρία Κοροβέση δήλωσε ότι προσωπικά δεν της ήταν ευχάριστη εικόνα, ωστόσο επισήμανε πως ο πολιτικός πολιτισμός και ο διάλογος μεταξύ πολιτικών αντιπάλων είναι αναγκαία στοιχεία της δημοκρατίας.