Απάντηση Μαρινάκη σε Τσίπρα για τους "μισθούς Βουλγαρίας": "Δεν θα επαναλάβουμε την αποτυχημένη συνταγή χρεοκοπίας" (Βίντεο)
Τι δήλωσε
Κατά τη σημερινή (21/09) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί μισθών Βουλγαρίας, αναφέροντας με νόημα πως ο πρώην πρωθυπουργός "έχει κριθεί από τους πολίτες"
Διαβάστε: Μαρινάκης για θάνατο Μαζωνάκη: "Δεν υπάρχει κανένα θέμα Πλεύρη, επιχειρείται σύνδεση δύο διαφορετικών συζητήσεων" (Βίντεο)
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε τη σύγκριση με τη Βουλγαρία και εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Η Ελλάδα δεν έχει μισθούς Βουλγαρίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σίγουρα η Ελλάδα δεν έχει τους μισθούς που αξίζουν στους πολίτες», έπειτα από τις διαδοχικές κρίσεις και τις θυσίες των προηγούμενων ετών. Απαντώντας ειδικότερα στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι «είναι πολύ μεγάλο λάθος να κάνει τέτοιες λαθροχειρίες», σημειώνοντας ότι ως πρωθυπουργός είχε τη χώρα «27η σε ρυθμούς ανάπτυξης, σε μια περίοδο που στην Ευρώπη έβρεχε ανάπτυξη».
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους μισθούς: "Είναι πολύ μεγάλο λάθος να κάνει τέτοιες λαθροχειρίες"
Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ακόμη ότι η βελτίωση των εισοδημάτων δεν μπορεί να επιτευχθεί με την επανάληψη, όπως είπε, της «αποτυχημένης συνταγής χρεοκοπίας», την οποία συνέδεσε και με την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, να δημιουργήσουμε προσδοκίες στον κόσμο τις οποίες δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει «να δίνει όσα παραπάνω μπορεί» με βάση τους διαθέσιμους πόρους και τα δημόσια έσοδα.
Η απάντηση Μαρινάκη στις δηλώσεις Γιαννίτση
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Τάσου Γιαννίτση για τη διαφθορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να ανοίξει ευθεία αντιπαράθεση μαζί του. «Δεν θέλω να μπω σε δημόσια αντιπαράθεση με έναν πρώην υπουργό. Είναι ατυχής η σύγκριση», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης. Επικαλέστηκε, παράλληλα, τις ετήσιες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι σε αυτές καταγράφεται πρόοδος της Ελλάδας στα ζητήματα διαφθοράς. Αναγνώρισε, πάντως, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς στους οποίους απαιτείται περαιτέρω βελτίωση.
"Δεν υπάρχει θέμα Πλεύρη για την κυβέρνηση"
Σε ό,τι αφορά την κριτική του ΠΑΣΟΚ για τη σχέση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, με τον κατηγορούμενο γιατρό στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δύο, εξηγώντας ότι ο Θάνος Πλεύρης γνώριζε κοινωνικά τον γιατρό πριν γίνει ασθενής του το 2016. «Δεν υπάρχει θέμα Πλεύρη για την κυβέρνηση», ξεκαθάρισε, απορρίπτοντας παράλληλα την κριτική για τη συμμετοχή του υπουργού σε ιατρικό σωματείο. «Γιατί να έχει ευθύνη ο Θάνος Πλεύρης επειδή υπήρξε ιδρυτικό μέλος, το 2012, ενός σωματείου που δεν λειτούργησε ποτέ;», διερωτήθηκε, επιμένοντας ότι «δεν τίθεται θέμα υπουργού».
Το σχόλιο για την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη
Απάντηση στην κριτική του ΠΑΣΟΚ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με αφορμή την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, υπερασπιζόμενος τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης απέναντι σε καταδικασμένους για συγκεκριμένα αδικήματα που επιχειρούν να συμμετάσχουν στις εκλογές.
«Κάποιοι δεν έβρισκαν αίθουσα για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Και μάλιστα κάποιοι διακήρυτταν για δεκαετίες ότι είχαν το μονοπώλιο στις δημοκρατικές ευαισθησίες. Αυτή η κυβέρνηση, όμως, βρήκε αίθουσα για τη δίκη», ανέφερε.
Ο Παύλος Μαρινάκης παρέπεμψε στη συνέχεια στις δύο νομοθετικές παρεμβάσεις με τις οποίες, όπως είπε, δόθηκε η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να μην επιτρέψει τη συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων των οποίων η πραγματική ηγεσία συνδέεται με πρόσωπα καταδικασμένα για συγκεκριμένα αδικήματα. «Δώσαμε δηλαδή τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τέτοια εγκληματικά φαινόμενα», υποστήριξε. «Είμαστε η τελευταία παράταξη για την οποία μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι κλείνει το μάτι σε ακραία φαινόμενα», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.
Ακολουθεί αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
«Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα,
Στο Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, όπου θα έχει επαφές με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Silicon Valley, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις ΗΠΑ για την 81η εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε roundtable με περισσότερους από 30 θεσμικούς επενδυτές με έκθεση στην Ελλάδα και στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες.
Θα έχει επίσης επαφές με τους επικεφαλής και ανώτατα στελέχη των σημαντικότερων διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, με βασικά θέματα στην ατζέντα τις διεθνείς εξελίξεις στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, της τεχνολογίας και της παροχής υπηρεσιών. Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να υπογραμμίσει την ουσιαστική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, την προσήλωση της κυβέρνησης στην δημοσιονομική σταθερότητα και την περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων, που έχει ήδη ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ και την επίτευξη επιδόσεων ρεκόρ στην προσέλκυση Ξένων Άμεσων Επενδύσεων.
----
Σε ένα διεθνές περιβάλλον που, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, παραμένει ιδιαίτερα αβέβαιο και επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως, έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να λαμβάνει θετικές αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, λαμβάνοντας ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές, επιβραβεύοντας έτσι όχι απλώς την εφαρμογή μιας πολιτικής αλλά τους κόπους όλων των Ελλήνων. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας και δημιουργεί τις συνθήκες προκειμένου ολοένα και μεγαλύτερο πλεόνασμα να συνεχίσει να επιστρέφει με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό στη στήριξη της κοινωνίας και κάθε οικογένειας.
Μέσα σε μία μόλις ημέρα, η χώρα μας πέτυχε διπλή αναβάθμιση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Scope Ratings και Moody’s. Η Scope Ratings, ειδικότερα, αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, αποτυπώνοντας την αυξημένη εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η απόφαση βασίζεται κυρίως στην ταχεία αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, στις ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις και στη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές της Ελλάδας από σταθερές σε θετικές, διατηρώντας αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας. Είναι, μάλιστα, η τρίτη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που ένας διεθνής οίκος αξιολόγησης δίνει θετικές προοπτικές στην Ελλάδα.
- - - -
Ακόμη μια σημαντική είδηση από το μέτωπο της οικονομίας, μόλις λίγες ώρες πριν τη διπλή αναβάθμιση, ήταν η επιστροφή του Χρηματιστηρίου Αθηνών και επίσημα, ύστερα από 13 χρόνια, στις ανεπτυγμένες αγορές. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία, καθώς διευρύνει την επενδυτική βάση στην οποία απευθύνεται η χώρα μας και ενισχύει τη δυνατότητά της να προσελκύει διεθνή κεφάλαια. Παράλληλα, μια ισχυρότερη και βαθύτερη κεφαλαιαγορά δημιουργεί περισσότερες επιλογές χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις.
Η αξιοπιστία που έχει οικοδομήσει η Ελλάδα μέσα από αποτελεσματικές πολιτικές μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για περισσότερες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγικότητα και δημιουργούν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και υψηλότερα εισοδήματα για τους πολίτες.
------
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο, ενισχυμένο πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών. Στο πλαίσιο αυτού, οι δανειολήπτες μπορούν κατά την υποβολή της αίτησής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, να αιτούνται ρύθμιση των οφειλών τους με προστασία της κύριας κατοικίας τους διαχωρίζοντας αυτήν από την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία τους.
Με τη νέα, ταχεία διαδικασία ρύθμισης, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαγραφή οφειλών και χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις, καθώς για τον υπολογισμό της ρύθμισης λαμβάνεται υπόψη μόνο η αξία της κύριας κατοικίας. Αξίζει να επισημανθεί πως με την οριστική υπογραφή της σύμβασης αναδιάρθρωσης, απαγορεύεται ρητά κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή λήψης ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, υπό τον όρο τήρησης της ρύθμισης.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως με τη νέα ρύθμιση οι δόσεις γίνονται πιο βιώσιμες και διασφαλίζεται πλέον μόνιμα και αποτελεσματικά η προστασία της κύριας κατοικίας των πολιτών.
- - - -
Παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα «Medwatch», ένα νέο εργαλείο ψηφιακής εποπτείας ιδιωτικών δομών υγείας και ιατρικής διαφήμισης, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά την ψηφιακή παρουσία ιδιωτικών δομών υγείας, αξιοποιώντας δημόσια διαθέσιμες πηγές, όπως ιστοσελίδες, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και βιβλιοθήκες ψηφιακών διαφημίσεων.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο εντοπισμός πιθανών παραβάσεων και η παραγωγή τεκμηριωμένων ευρημάτων, τα οποία στη συνέχεια τίθενται υπό ανθρώπινο έλεγχο.
Κατά την πιλοτική εφαρμογή στην Αττική καταγράφηκαν 8.563 δομές και εξετάστηκαν 9.838 ψηφιακά περιεχόμενα, μεταξύ των οποίων 8.055 πληρωμένες διαφημίσεις. Εντοπίστηκαν 5.069 υποψήφια ευρήματα σε 655 δομές, ενώ 231 δομές σημάνθηκαν ως «κόκκινες» και 424 ως «κίτρινες». Σημειώνεται πως όλα τα ευρήματα παραμένουν υποψήφια και μη επιβεβαιωμένα έως ότου ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος ανθρώπινος έλεγχος.
Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση του Medwatch, είναι έτοιμο ακόμη ένα ψηφιακό εργαλείο: μια εφαρμογή την οποία θα μπορούν να κατεβάζουν οι πολίτες στο κινητό τους και μέσω της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την άδεια του γιατρού που επιλέγουν, να υποβάλλουν αξιολόγηση ή ηλεκτρονική καταγγελία. Το εργαλείο αυτό θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις δοθεί η απαραίτητη νομοθετική εξουσιοδότηση».
Δείτε live την ενημέρωση εδώ:
En