«Δεν πρέπει να κοιτάμε απλά τα νούμερα για την ανεργία, αλλά και να προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε. Το νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και οι Κυκλάδες είναι οι περιοχές που χάνονται κυρίως θέσεις εργασίας. Είναι αυτές ακριβώς οι περιοχές που δημιουργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας το προηγούμενο διάστημα» δηλώνει στα Παραπολιτικά 90,1 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε «μια απορυθμισμένη αγορά εργασίας, και ανάμεσα στον Ιούνιο του 2013 και τον Οκτώβριο του 2014, επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, είχαμε χάσει το 20% από την πλήρη απασχόληση. Από τότε που αναλάβαμε έχουμε μείωση, αλλά περιορίζεται στο 0,1% το μήνα. Προσπαθούμε ο αριθμός αυτός να μειωθεί όσο περισσότερο μπορεί, μέχρι να περάσουμε σε ένα θετικό πρόσημο».
Και συνεχίζει: « Τον Ιανουάριο του 2015 είχαμε 1.236.800 ανέργους. Τον Σεπτέμβριο καταφέραμε να ρίξουμε τον αριθμό στο 1.100.000. Κάνουμε μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Οχυρωνόμαστε για να σταματήσει αυτή η πτωτική τάση που παραλάβαμε. Ο δημόσιος τομέας πρέπει να προσλαμβάνει τόσους όσους χρειάζεται. Αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένος».
Ακολούθως η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι «χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν υψηλότερη φορολογία στον ιδιωτικό τομέα από ότι η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να βάζουμε αυτό σαν το μοναδικό στοιχείο βιωσιμότητας μιας επιχείρησης. Επίσης μια σειρά από χώρες στην Ευρώπη μείωσαν τη φορολογία και οι επενδύσεις είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό της χώρας δεν αυξήθηκαν. Είναι στόχος μας να μειωθεί η φορολογία, αλλά το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να αυξηθεί η ζήτηση».