Όσα εξελίσσονται τις τελευταίες είναι αποκαλυπτικά για το επίπεδο της χώρας αλλά και της Ευρώπης δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Όσον αφορά την 13η σύνταξη που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους, είπε πως δεν είναι κανένα φοβερό ατόπημα ή κάποια μονομερής ενέργεια, αλλά πίσω από την κίνηση αυτή υπάρχει πολιτική ουσία.

Είπε ακόμη πως το 2017 θα είναι μια χρονιά εξελίξεων όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, και το πώς θα αντιμετωπιστεί το ελληνικό ζήτημα θα είναι δείγμα γραφής για το που το πάει η Γερμανία.

Επέκρινε δε την ΝΔ για τη χθεσινή στάση της στη Βουλή για την 13η σύνταξη λέγοντας ότι στην ουσία η ΝΔ προσπαθεί να πει στον Σόϊμπλε ότι μπορεί να τα κάνει καλύτερα. Αποκάλυψε μάλιστα πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε αναβολή της τροπολογίας προκείμενου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν καθώς υπήρχαν διαφορετικές απόψεις στο κόμμα.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση είπε ότι σε επίπεδο τεχνικής συμφωνίας τα πράγματα είναι εξαιρετικά κοντά στο να επιτευχθεί, και υπάρχουν συγκλήσεις. Τέλος, εμμέσως επεσήμανε ότι το πλεόνασμα δόθηκε το 2016 για να μην περάσει στο 2017 υπό τον κίνδυνο να μπλοκαριστεί.