Απασφάλισε  κατά του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  η Αθήνα καθώς λίγες μόνο ώρες μετά τις πρωινές αναφορές Τσίπρα, στο παιχνίδι των επιθετικών δηλώσεων μπήκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος δείχνοντας προς την πλευρά του κ. Σόιμπλε μίλησε για βλακείες άνευ προηγουμένου. 
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για εμμονές του κ. Σόιμπλε ενώ αναφερόμενος στα επιχειρήματα του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών πως οι συντάξεις στην Ελλάδα δεν είναι χαμηλές ο κ. Βούτσης τα χαρακτήρισε -τέσσερις μάλιστα φορές- "βλακείες" . "Κάποιοι δεν σκέφτονται πως επιβιώνουν οι άνεργοι στην Ελλάδα. Βρίσκουν την εύκολη λύση των συντάξεων και επιμένουν. Και μας λένε ότι υπάρχει λίπος και λίρες στα στρώματα που τώρα βγαίνουν. Βλακείες άνευ προηγουμένου". 
 
Δείχνοντας μάλιστα ότι αυτός ο τρόπος ανταλλαγής απόψεων και θέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας γίνεται βάσει σχεδίου στο πλαίσιο ενός άτυπου blame game, ο κ.Βούτσης πρόσθεσε:  «Καλό είναι τα μηνύματα να πηγαίνουν και να έρχονται για να διαπιστώνονται τα όρια της λογικής. Εμείς δεν θα απαντούμε στέλνοντας απειλές μέσω tweet και facebook".  
Απαντώντας, μάλιστα, σε ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπο που είχε στη διαπραγμάτευση η καταβολή της εφάπαξ 13ης σύνταξης ο κ. Σόιμπλε μίλησε ξεκάθαρα για «απολύτως προσχηματικές» αντιδράσεις του Βερολίνου. 
Η διάθεση της υπεραπόδοσης αυτής, δεν θέτει σε κανένα κίνδυνο τα στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας, που, όπως σημειώνει ο Νίκος Βούτσης, δεν αμφισβητούνται και δεν επηρεάζει ούτε τα οικονομικά στοιχεία για το 2017.
 

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης, στο ερώτημα δημοσιογράφων αν τελικώς υπάρχει πολιτικό σχέδιο πίσω από αυτούς που επιχείρησαν να μην προχωρήσει η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, λόγω των κοινωνικών παρεμβάσεων (σ.σ. εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά) υπογραμμίζει υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο όμως, παραβιάζει τα όρια της λογικής. Όπως εξηγεί, η Ελλάδα πήρε εμπροσθοβαρή μέτρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Καλοκαιριού του 2015, τήρησε τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της και η κυβέρνηση αποφάσισε από την υπεραπόδοση των εσόδων, να στηρίξει τους πιο αδύναμους.