Σκληρή κριτική άσκησε, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης. Αφορμή στάθηκαν δύο γεγονότα, όπως υπογράμμισε: Η πρόσφατη δήλωση του δημάρχου ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη, πως "ντρέπομαι που είμαι 'Ελληνας όταν πηγαίνω ταξίδια στο εξωτερικό", ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε:

"Είπε λοιπόν ο δήμαρχος ότι ντρέπεται που είναι 'Ελληνας. Αν έχει συναίσθηση των λεγόμενών του, όταν λέει αυτές τις κουβέντες έχοντας την ιδιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι τραγικό. Αν δεν έχει συναίσθηση είναι ακόμη τραγικότερο. 'Οσον αφορά εμένα, να ξέρει όλος ο κόσμος ότι αισθάνομαι περήφανος που είμαι 'Ελληνας. Είμαι υπερήφανος για τους χιλιάδες 'Ελληνες που μεγαλουργούν, τα δύσκολα αυτά χρόνια και δίνουν μάχες με μοναδική αξιοπρέπεια" είπε ο κ.Καλαφάτης.

Ο δήμαρχος, απαντώντας στον επικεφαλής των "Εντάξει", για όσα του καταλόγισε είπε πως "δεν είπα ντρέπομαι που είμαι 'Ελληνας. Είπα πως όταν πηγαίνω στο εξωτερικό αισθάνομαι ντροπή που είμαι Ελληνας. Σε κοιτάνε με περιφρόνηση και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατάστασης. Είμαστε αναξιόπιστοι, ανίκανοι και αυτό με λυπεί αφόρητα".΄

Σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη  ότι «τελικά φαίνεται ότι λειτουργείς όχι ως Δήμαρχος αλλά ως επίτιμος Δήμαρχος. Έστω και τώρα ζήτα μια συγνώμη, χωρίς αστερίσκους, προαπαιτούμενα και εισαγωγικά. Δείξε ότι διοικείς τους πολιτικούς σου υφιστάμενους και δεν διοικείσαι από αυτούς. Κάνε δεκτές τις παραιτήσεις ή απέπεμψε τους πολιτικά υπεύθυνους. Ευθύνη έχεις, απόδειξε ότι έχεις και ευθιξία. Γιατί αν περιμένεις να τους αντικαταστήσεις απλώς στις επερχόμενες αλλαγές που θα κάνεις ούτως ή άλλως, απλώς κοροϊδεύεις τους συμπολίτες μας. Αν θέλεις έστω και την ύστατη ώρα λειτούργησε στοιχειωδώς ως Δήμαρχος. Γιατί διαφορετικά θα είσαι ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που κέρδισε τον χαρακτηρισμό του επίτιμου Δημάρχου. Και μάλιστα όντας εν ενεργεία».