Καταγγελία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ετοιμάζεται να την κλείσει και να «μοιράσει» τους εργαζόμενους δεξιά και αριστερά, πετώντας και κάποιους άλλους στο δρόμο, έκανε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαραστάσεως, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας με τον Γιώργο Τράγκα στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1»

«Όταν έχεις να παρουσιάσεις ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όταν υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ενότητα των πολιτικών δυνάμεων στον τόπο, τότε κανένας δεν είναι τρελός, όλοι μπορούν να σε ακούσουν και να συνεννοηθείς μαζί τους και να διαπραγματευτείς πραγματικά» τόνισε η κυρία Γεννηματά. Σε επίρρωση των λόγων της μάλιστα έφερε και ως παράδειγμα την περίπτωση των ΕΑΣ, που αντιμετώπισε η ίδια κατά τη θητεία της ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

«Όταν βρισκόμουν στο Υπουργείο Άμυνας, επί έξι μήνες απαιτούσαν οι δανειστές να βάλουμε λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Τους παρουσίασα σταθερά, χωρίς να κάνω πίσω σε κανένα σημείο, ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης και αν θέλετε κι ένα οραματικό σχέδιο για το πώς η αμυντική βιομηχανία μπορεί να είναι ταυτόχρονα και διπλωματία και εξωτερική πολιτική και ανάπτυξη. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Το ξέρετε ότι το δέχτηκαν, πείσαμε τον Τόμσεν τότε και πείσαμε και την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ βρισκόταν υπό έλεγχο η εταιρεία, να μας επιτρέψουν να κάνουμε εξαγωγές που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη περίπτωση. Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τη βουλιάζει την εταιρεία, δεν υλοποίησε τη συμφωνία του 2013 και ετοιμάζονται να την κλείσουν. Να μεταφέρουν όσους εργαζόμενους μπορούν από εδώ και από εκεί και τους υπόλοιπους να τους πετάξουν στο δρόμο. Ταυτόχρονα χάνεται και μια αναπτυξιακή δυνατότητα για τον τόπο».