Την θέση της ότι το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό, απολυταρχικό καθεστώς, διατύπωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στον Αντένα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι, «αν ανατρέξει κανείς στις τοποθετήσεις και του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού, θα δει τους λόγους για τους οποίους το μνημόνιο, όταν το υπηρετείς, ουσιαστικά έχεις προδώσει την πατρίδα σου και τον λαό σου». Εν προκειμένω, πρόσθεσε, νομίζω ότι είναι σαφές ότι πια μιλάμε για την πιο εξευτελιστική παράδοση, παράδοση από εκείνους οι οποίοι θα πολεμούσαν και θα αντιστέκονταν, και νομίζω ότι το χαρακτηριστικό της σημερινής κυβέρνησης και του τρόπου, που απευθύνεται στην κοινωνία, είναι η κοροϊδία.

Εν προκειμένω, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «είναι στο χέρι μας, από τη μία πλευρά να αντισταθούμε στη μέγγενη του μνημονίου, από την άλλη πλευρά, να ρίξουμε το καθεστώς. Όταν λέω «να ρίξουμε το καθεστώς», δεν εννοώ μόνο την κυβέρνηση Τσίπρα, εννοώ συνολικά τα μνημονιακά κόμματα, τα κόμματα που έχουν υπηρετήσει τα μνημόνια. Να ρίξουμε το καθεστώς, όχι για να παραδοθούμε…»