Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για άλλη μια φορά και παρά τα αντιθέτως "θρυλούμενα" φαίνεται ότι πλέον βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί όσον αφορά, την παραμονή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.    Ο κ. Τσακαλώτος μόλις χθες από το βήμα της Βουλής έφτασε στο σημείο να διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, o οποίος την περασμένη Παρασκευή -είπε ότι κλείνει ο κύκλος της λιτότητας-λέγοντας ότι "εμείς δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα".

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του στάθηκε στην προνομοθέτηση μέτρων καθώς παραδέχθηκε ότι μπορεί να μην είναι αντισυνταγματική, ωστόσο είναι προβληματική από δημοκρατικής άποψης.   Αυτό βέβαια που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, είναι πολύ προσεκτικός σε ότι λέει-σε αντίθεση με τον προκάτοχό του- και μέσα από τις παρεμβάσεις του, θέλει  να δείξει την αντίθεσή του σε συγκεκριμένες αποφάσεις.  

Βέβαια τα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές, θα τα ψηφίσει κανονικά, -όπως άλλωστε και όλη η κυβερνητική πλειοψηφία.  Ωστόσο θέλει να δείξει ότι παραμένει πιστός στις απόψεις του, έχοντας το βλέμμα στο...μέλλον.   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο "άτυπος" ηγέτης της Κίνησης των 53, η οποία ουκ ολίγες φορές, έχει ασκήσει σφοδρή κριτική σε συγκεκριμένες κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι σε μια μελλοντική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, όσον αφορά τη διαδοχή.   Και επειδή όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά (;) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην προσπάθειά του να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις και θέλοντας να δείξει στην κοινή γνώμη ότι όλα βαίνουν καλώς, "τιτίβισε" ότι σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου δεν περνούν κρίση.