"Θα είμαστε πιο αυστηροί σε 4 παραβάσεις, παραβίαση stop, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, όριο ταχύτητας και κατανάλωση αλκοόλ.Προτείνουμε μεγαλύτερα πρόστιμα στους έχοντες και όχι μείωση προστίμων" τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα.

Σε αυτές τις παραβάσεις και  θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης των πινακίδων και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος και δεν θα επιστρέφονται κατέληξε ο αρμόδιος υφυπουργός.


"Δεν αλλάζει η ποινική αντιμετώπιση των παραβάσεων" είπε ο κ. Μαυραγάνης και συμπλήρωσε:

"Το δικαστήριο εκτός από την ποινή που θα καταγνώσει θα έχει το δικαίωμα και να επιβάλλει βιωματικές ποινές τις οποίες επίσης προτείνουμε», ξεκαθαρίζοντας πως «ως προς την ποινική μεταχείριση δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι διοικητικά  πρόστιμα δεν έχουν σχέση με την ποινή αυτή καθ’ εαυτή και επιβάλλονται ανάλογα με την παράβαση την οποία έκανες. Το δικαστήριο θα δικάσει μια υπόθεση με τον ποινικό κώδικα που θα έχει μέσα και τις βιωματικές ποινές επιπρόσθετα με αυτές που ισχύουν σήμερα".

Για την διαπραγμάτευση και τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είπε ότι κάθε μείωση από δω και πέρα είναι αποκρουστική
Για το προβάδισμα που δείχνουν να έχει η ΝΔ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είπε ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες πρέπει  να λογοδοτήσουν για τα αποτελέσματα που δίνουν και ανέφερε ανεπιτυχείς εκτιμήσεις τους στο παρελθόν.