Διαδοχικές επισκέψεις στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την κυβέρνηση της χώρας στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λευκωσία για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και της εθνικής επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας της 1ης Απριλίου αντιστοίχως.

Πιο συγκεκριμένα.

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λευκωσία, όπου στις 25 Μαρτίου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821. Ακολούθως, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ο Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του Γιάννη Κασουλίδη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη καθώς και με τους επικεφαλής των Κυπριακών κομμάτων.

Την επομένη Τρίτη 28 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης που του έχει απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Ν.Κοτζιάς θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο σχετικής εκδηλώσεως που διοργανώνει το Ίδρυμα Μακαρίου Γ’, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με αφορμή τις διπλές – διαδοχικές για τους Κυπρίους - επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955. Ο Έλληνας Υπουργός θα αναχωρήσει από την Κύπρο επιστρέφοντας στην Αθήνα στις 29 του μηνός.

Επίσης την Κύπρο θα επισκεφθεί για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ενάρξεως του μεγάλου απελευθερωτικού, αντιαποικιοκρατικού, αγώνος της «Εθνικής Οργανώσεως Κυπρίων Αγωνιστών» (ΕΟΚΑ) εναντίον των Βρετανών, την 1η Απριλίου 1955, και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.