Ένα εντυπωσιακό στοιχείο για το μείγμα των τριών μνημονίων που βιώνει η ελληνική κοινωνία ανέδειξε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, συνέκρινε τα τρία Μνημόνια και ανέδειξε πως ενώ το 1ο Μνημόνιο ήταν περίπου ισορροπημένο ως προς τα έσοδα που ανέμενε από φόρους και μειώσεις δαπανών, δεν ισχύει το ίδιο ως προς τα υπόλοιπα. Η συμφωνία με τους δανειστές που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ προέβλεπε έσοδα κατά 72.18% από μειώσεις δαπανών αντί νέων φόρων, οι οποίοι περιορίστηκαν στο 27.82% των εσόδων. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως, αφορά το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα, το οποίο σε ποσοστό 82.4% αφορά έσοδα από νέα μέτρα αντί μόλις 17.6% έσοδα από μειώσεις δαπανών.

Η παρουσίαση αυτή μάλιστα προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και σχολιάστηκε εκτενώς από τους παριστάμενους, καθώς ουσιαστικά ανέδειξε πως το διαφορετικό μείγμα πολιτικής για το οποίο μιλά η ΝΔ, μπορεί να οδηγήσει σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και να προσφέρει ανάσα στην κοινωνία.