«Δεν έχουμε λόγο να υπογράψουμε το πακέτο μέτρο που θα έρθει και να αθωώσουμε την κυβέρνηση» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε πως το κόμμα του δεν είναι ο δεξιός ΣΥΡΙΖΑ που με έναν νόμο και ένα άρθρο θα διαγράψει τα μνημόνια όπως επίσης ότι δεν είναι ένα ακραία λαϊκίστικο κόμμα, ούτε θα ξεπλύνει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για τις συμμαχίες που θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ είπε πως «για τη διακυβέρνηση της χώρας προφανώς θα επιδιώξουμε συμμαχία με δυνάμεις που έχουμε κοινό παρονομαστή».

Ο κ. Χατζηδάκης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί θα προχωρήσει στα εγκαίνια της σήραγγας στα Τέμπη χωρίς να έχει καλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση.  «Κάνουν μόνοι τους τα εγκαίνια διαφημίζοντας πως είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Τέλος αναφορικά με το Γιάννη Στουρνάρα είπε πως υπάρχει κατοχυρωμένη θεσμική ανεξαρτησία την οποία έχει κάθε Τράπεζα κεντρική και δήλωσε μπερδεμένος με την κριτική που γίνεται στον κεντρικό τραπεζίτη από το ΣΥΡΙΖΑ καθώς τη μία φορά λένε άλλα και την άλλη άλλα.