Ως "αδιέξοδη και μονομερή" χαρακτήρισε σήμερα το πρωί ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου την μεροληψία της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπέρ του δημοσίου συστήματος «με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση του δημοσίου συστήματος Υγείας, το οποίο έχει τραβήξει '».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στον 1ο συνέδριο της εφημερίδας "Ναυτεμπορική" για τον κλάδο της Υγείας, το οποίο πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Βασίλης Οικονόμου επεσήμανε επίσης μεταξύ άλλων ότι το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας "περιγράφει ένα κρατικίστικης προσέγγισης μόρφωμα, όπου δεν υπάρχει πουθενά ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας. Έχουμε ήδη 420 δημόσιες δομές Υγείας στη χώρα μας και το υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει άλλες 239, για να καλύψει το... 30% του πληθυσμού της χώρας! Πρόκειται για την επιτομή του ».

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη «το σχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συνιστά πολιτική ιδεοληψία, θα σπαταλήσει πόρους, δεν θα ικανοποιήσει τους πολίτες και θα φρενάρει τη χώρα συνολικά».