Σε αλλαγή στρατηγικής φαίνεται ότι προχωράει η κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός ρίχνει όλο του το βάρος στην ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, ενώ φαίνεται να εγκαταλείπει για την ώρα τον βασικό στόχο που ήταν η απομείωση του χρέους.

Αυτό ήταν το στίγμα το οποίο έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα στελέχη που μετέχουν στο εν λόγω όργανο για την πορεία των διαπραγματεύσεων καθώς και για τι ελπίζει να προκύψει η κυβέρνηση από το επερχόμενο Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι το καθοριστικό για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση και η έξοδός της στις αγορές.

Όπως είπε μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα κυβέρνηση και θεσμοί εμφανίζονται να συζητούν αυτό το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί με αυτό τον τρόπο ότι δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το θέμα του χρέους.

Την αγωνία της για τις επερχόμενες εξελίξεις δεν έκρυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία είπε ότι το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να διευθετηθεί το αν θα καταλήξει κάπου η διαπραγμάτευση, αφού όπως επεσήμανε δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να ψηφίζουν μέτρα χωρίς να υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, όλα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου εμφανίστηκαν να είναι «παγωμένα» και αμήχανα καθώς δεν βλέπουν ακόμα «φως» στα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση και τα οποία μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδρίαση η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ομάδα των «53» βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη στάση που θα τηρήσει μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.