Απέναντι στους συντρόφους τους θα βρεθούν σήμερα στις  10 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας  μαζί με  τον  Ευκλείδη  Τσακαλώτο προκειμένου να ενημερώσουν την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους.

Τα στελέχη του κόμματος  αγωνιούν  για το κλίμα το οποίο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυριαρχεί μόνο απογοήτευση ,κατήφεια και εσωστρέφεια ενώ κανείς  πλέον δεν μπορεί να απαντήσει  στο ερώτημα μέσω ποιάς διαδικασίας θα  μπορούσε να υπάρξει συσπείρωση των ψηφοφόρων  του κυβερνητικού κόμματος και αναπτέρωση του ηθικού των κομματικών στελεχών καθώς όλοι οι σχεδιασμοί  της κυβέρνησης πήγαν λάθος.

Οι ίδιοι άνθρωποι δηλώνουν ωστόσο ότι κανένας στο κόμμα  ή στην κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει  την συγκεκριμένη  στιγμή να τραβήξει το χαλί  κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα  καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και για κανένα λόγο ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να εμφανιστεί αποσταθεροποιημένος.

Το κακό κλίμα λοιπόν θα  επιχειρήσει να αναστρέψει ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κυβερνητική θέση ήταν  και  παραμείνει η  «καθαρή λύση που θα επιτρέπει την έξοδο της  χώρας  στις αγορές».

Από την πλευρά του ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να επισημάνει ότι είναι  ιδιαίτερα σημαντικό  για την Ελλάδα  να κλείσει συνολικά η συμφωνία,  προκειμένου η ελληνική οικονομία να περάσει από τη φάση της αβεβαιότητας  σε μια μακρά περίοδο ανάκαμψης.

Το ζητούμενο πάντως για  τα στελέχη του κόμματος είναι το κατά πόσον  το Μέγαρο Μαξίμου έχει  εναλλακτικές προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κινήσεις του ΔΝΤ και του Βερολίνου καθώς και οι δυο πλευρές εμφανίζονται να παίζουν παρασκηνιακά παιχνίδια .

Φυσικά στην σημερινή συνεδρίαση ιδιαίτερο ενδιαφέρον  θα έχει η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη αλλά και άλλων  στελεχών της ομάδας των «53» καθώς οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη  της ομάδας αυτής θα επιμένουν ότι τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν στην  Βουλή δεν  θα  πρέπει να εφαρμοστούν  εάν δεν υπάρξει διευθέτηση για το χρέος.

Εν τω μεταξύ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το Βόρεια Ελλάδα  για το θέμα της Εγνατίας οδού,  και των διοδίων.

Η ανησυχία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που πολιτεύονται στους νομούς από τους  οποίους διέρχεται η Εγνατία  είναι μεγάλη καθώς, όπως λένε  το μέτρο έχει να  κάνει   με τους εργαζόμενους στο οδικό έργο, αλλά και με τα διόδια και το κόστος τους ,θέματα τα οποία αφορούν  άμεσα τις τοπικές κοινωνίες.