Ζητήματα που αφορούν στις περιφερειακές εξελίξεις, στα ενεργειακά, το Κυπριακό και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε σε φιλικό κλίμα με τον κ. Μπαίντεν να λέει στον έλληνα πρωθυπουργό: «Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω» και να τονίζει, «οφείλετε να τα καταφέρετε - έχετε κάνει ηρωικά βήματα».
Ο Αμερικανός πολιτικός συμπλήρωσε ότι ήρθε η ώρα να γίνει ελάφρυνση του χρέους, για να του απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας πως τώρα είναι η σειρά των εταίρων να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους και «να είναι ειλικρινείς μαζί μας».
Ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις δραστηριότητές του μετά τη θητεία του στην αντιπροεδρία σημειώνοντας την έδρα που κατέχει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με αντικείμενο τις διεθνείς σχέσεις και την εσωτερική πολιτική, αλλά και για τη δραστηριότητά του κατά του καρκίνου μέσω του ιδρύματος «Μπάιντεν».