Τη φανέλα της Εθνικής φοράει ο πρόεδρος της Ν.∆., Κυριάκος Μητσοτάκης, στο θέµα του χρέους, αλλά δεν πρόκειται να επιδείξει «καµία συνενοχή» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ.

«Οι δανειστές δεν κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν τον Νοέµβριο του 2012 για το χρέος», δήλωσε στη διάσκεψη του Οργανισµού Concordia, την Τετάρτη. «Είναι αναγκαίο να δοθεί µια λύση προκειµένου να µπορούµε να ελπίζουµε σε µακροχρόνια ανάπτυξη της οικονοµίας», τόνισε.

Όπως αναφέρει η Χριστίνα Κοραή στην εφημερίδα Παραπολιτικά, η Πειραιώς βλέπει να έρχεται µια µεσοβέζικη συµφωνία, που θα βάζει τα προβλήµατα κάτω από το χαλί, και αφήνει αιχµές για τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι έτοιµος για νέες κυβιστήσεις, τις οποίες θα παρουσιάσει ως καινούργιο success story, µόνο και µόνο για να κρατήσει την καρέκλα του Μαξίµου.

«Θα κλωτσήσουν το τενεκεδάκι παρακάτω», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ν.∆., Κωστής Χατζηδάκης, στα «Π». «Η κυβέρνηση έχασε όλα τα στοιχήµατα που έβαλε και την αποτυχία της, δυστυχώς, για ακόµα µία φορά θα την πληρώσουν οι Ελληνες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναµοι».

Το οικονοµικό επιτελείο της Ν.∆. εκτιµάει ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταµίευση της δόσης, καθώς τον Ιούλιο η χώρα πρέπει να καλύψει χρηµατοδοτικές ανάγκες ύψους άνω των 7,4 δισ. και, αν δεν είναι συνεπής, αυτό θα ισοδυναµεί µε πιστωτικό γεγονός. Στην ουσία, οι δανειστές θα µας τα δώσουν για να τα πάρουν πίσω, όπως λέει χαρακτηριστικά κοµµατικό στέλεχος. Πιθανόν, η χώρα να πάρει και 2,5-3 δισ. ευρώ για να δοθούν σε ληξιπρόθεσµες οφειλές. Είναι, όµως, πολύ λιγότερα από αυτά που δικαιούται από τα κέρδη των ελληνικών οµολόγων, τα οποία απεµπόλησε η κυβέρνηση Τσίπρα µε την κακή διαπραγµάτευση που έκανε, όπως επισηµαίνει η Πειραιώς.

Περισσότερα στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της χώρας