Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
gvuxad18ov2zbjna3yo0
Πολιτική

Το Μενίδι βράζει και ο Τόσκας το «ρίχνει» στην... κοινωνιολογία

«Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες λένε ψέμματα· Εμείς έχουμε σχέδιο»

Από την Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκε για να εγκαινιάσει τη Σχολή Πυροσβεστών, σήμερα, Σάββατο, την ώρα που το Μενίδι βράζει μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προχώρησε σε... κοινωνιολογική ανάλυση της κατάστασης και επιπλέον επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να πει καν τα προβλήματα, όχι να τολμήσει να λύσει προβλήματα. Εμείς αρχίσαμε και βγαίνουμε και κάνουμε έρευνες. Χθες 200 αστυνομικοί με ειδικές δυνάμεις έκαναν έρευνες. Τέτοιες έρευνες είχαν ξεκινήσει καιρό πιο πριν, όχι με αφορμή μόνο το περιστατικό αυτό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Το θέμα των εγκαταλειμμένων περιοχών δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικής αντιμετώπισης. Εχει κοινωνικές προεκτάσεις και προσπαθούμε σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία να το δούμε στο σύνολο του. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν λύνεται με επιχειρήσεις της μιας μέρας ή μόνο με αστυνομικές δράσεις», δήλωσε.

«Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες [αναφορά στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Εξάρχεια] να μας πουν κι εμάς τον τρόπο. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις αυτά. Είναι για επικοινωνιακούς λόγους. Τα ψέμματα είναι εύκολα, αλλά στην πράξη δικαιώνεται αυτός ο οποίος προσπαθεί κι εμείς προσπαθούμε και έχουμε και σχέδιο» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.