Στην Αθήνα θα βρεθεί από σήμερα το μεσημέρι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ,προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση την νέα Γαλλική πρόταση αλλά και τις αντιπροτάσεις που έχει επεξεργαστεί το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου την ερχόμενη Πέμπτη να υπάρξουν θετικές εξελίξεις πάνω στο ελληνικό ζήτημα.

Ο «απεσταλμένος» του Μανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ θα έχει επαφές και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπρούνο Λεμέρ θα κομίσει μια πρόταση για ελάφρυνση του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, -όταν η ελληνική οικονομία θα έχει θετική και ανοδική πορεία το χρέος να αποπληρώνεται κανονικά, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν «εργαλεία» όπως για παράδειγμα η επιμήκυνση των προθεσμιών αποπληρωμής. Την πρόταση αυτή έχει ήδη συζητήσει ο Γάλλος αξιωματούχος με αρκετούς από τους εμπλεκόμενους στο «ελληνικό δράμα» καθώς τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε διαδοχικά στο Παρίσι με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πεντοάν.

Παράλληλα η κυβέρνηση συζητά και μελετά και την πρόταση της Κομισιόν την οποία εμφανίζεται να αποδέχεται κατ αρχήν και ο Β. Σόιμπλε και η οποία στηρίζεται στις αναπτυξιακές δράσεις με «αιμοδότηση» από την Αναπτυξιακή Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Επενδυτική Ευρωπαϊκή Τράπεζα .

Γι αυτό άλλωστε η κυβέρνηση εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα με διαφορετικό αφήγημα το οποίο θέτει ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη και όχι την έξοδο στις αγορές μέσω του QE .