Ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία θέτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και κλιμακώνει τις πιέσεις της στο Μαξίμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Αμυνας και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη . Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης καταθέτει σήμερα επίκαιρη ερώτηση καθώς σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα αντιμετωπιζόταν μια εμπλοκή υπουργού με ισοβίτη, χωρίς κυβερνητικούς τριγμούς, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέβασε χθες στο Twitter: «Θέμα Καμμένου έβαλε ο Θεοδωράκης σε Τσίπρα-Κοντονή: Δεν πάει άλλο με τις παρεμβάσεις υπουργών στη Δικαιοσύνη.» Σε συνέντευξη του στα "Παραπολιτικά 90,1" ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν έχει υπάρξει παρόμοια περίπτωση στην ελληνική ιστορία, ένας υπουργός να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει ανακριτική διαδικασία μεταξύ της δικαιοσύνης και ενός ισοβίτη. Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει θεσμική ιδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Παραβιάζει το Σύνταγμα το μισό ποινικό κώδικα και την ηθική» τόνισε.

Στην Πειραιώς συζητείται το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Πάνου Καμμένου. Ο στόχος είναι αν κατατεθεί να προκαλέσει ρήγμα στην κοινοβουλευτική συνοχή. Να υπάρξουν βουλευτές ιδιαίτερα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής. «Αν σε μια τέτοια υπόθεση εμπλεκόταν υπουργός της ΝΔ, ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδρούσαν σφόδρα -και δικαίως» δήλωσε κομματική πηγή στα Parapolitika.gr.

«Τώρα όλα τα ...καταπίνουν για την καρέκλα» κατέληξε. Η ΝΔ θα αποφασίζει ένα - ένα τα βήματα της ανάλογα με τις απαντήσεις της κυβέρνησης αλλά και τις αποκαλύψεις που θα έρχονται στο φως.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε την υπόθεση ως ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία και ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η ΝΔ φέρνει το θέμα στη Βουλή και «ίσως να φέρει σειρά αποκαλύψεων για πολύ σημαντικά πράγματα», όπως τόνισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι «η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται την προηγούμενη ημέρα, πριν ο κ.Βαγγέλης Μαρινάκης καταθέσει την προσφορά του για τον ΔΟΛ. «Η κυβέρνηση αυτή κινείται με τρομακτικό τρόπο" τόνισε. "Δεν μου αρέσει ένας επιχειρηματίας που θέλει να αποκτήσει ΜΜΕ και έχω στήσει ολόκληρη πλεκτάνη για να ενοχοποιήσει τον επιχειρηματία» τόνισε.

Χθες ερώτηση κατέθεσε και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή ο οποίος σε πρώτη φάση έκανε προσπάθεια να καλύψει τον υπουργό Αμυνας. Ανέφερε ότι ανακύπτει «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».
Αναφέρεται και στο γεγονός ότι ο εν λόγω ισοβίτης ισχυρίστηκε τα ίδια και σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”.

Ρωτάει τον κ.Κοντονή εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες περεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών."
Σε συνέντευξη του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο αναρμόδιος υπουργός Αμυνας ή οποιοσδήποτε άλλος υπουργός να χτυπά τηλέφωνα και να μιλά με τον ισοβίτη, κατά παρέκκλιση κάθε διαδικασίας. «Μαθαίνουμε για ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών Καμμένου – Γιαννουσάκη. Θα τα δούμε και θα λάβουμε τις ανάλογες πρωτοβουλίες» δήλωσε στα "parapolitikafm".
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ανέφερε: «Το όπλο που έχει η αντιπολίτευση είναι η άσκηση πρότασης μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, αλλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης η πρόταση μομφής μπορεί να καταλήξει σε συσπείρωση του κόμματος. Οπότε θα το εξετάσουμε».

Διαβάστε επίσης:


Αποκάλυψη-σοκ: Οι συνομιλίες Καμμένου-λιμενικού με τον ισοβίτη [Εικόνες-Ηχητικό]