Στην παραδοχή ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε για να συγκαλυφθεί ή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια;» έθεσε το ερώτημα ο κ. Κοντονής.

Και υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν προέτρεψε τον ισοβίτη να κάνει οτιδήποτε άλλο, αλλά να πει την αλήθεια.

«Κατηγορείτε τον υπουργό ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια;» συνέχισε ο Σταύρος Κοντονής και υπερασπίστηκε πλήρως την κίνηση του συναδέλφου του που έχει προκαλέσει σάλο, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση για την κριτική που άσκησε στον Πάνο Καμμένο.

«Μίλησε με ισοβίτη ο οποίος έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών του είπε μη μιλήσεις; του είπε μην αποκαλύψεις τίποτα ή του είπε μίλα όπως ο νόμος ορίζει; Ακόμα και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως κάποιος ο οποίος θα δώσει πληροφορίες για περαιτέρω αποκάλυψη πράξεων τυγχάνει ορισμένες ευεργετικές διατάξεις» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εισαγγελέας κ. Τζίβα απεστάλη στις φυλακές Αυλώνα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Ξέρετε και παρακάμπτετε το ότι ο ισοβίτης είχε δώσει συνέντευξη που εμπλέκει επιχειρηματία; Αμέσως απεστάλη εισαγγελέας για να διερευνήσει. Ο ισοβίτης δεν έδωσε κατάθεση. Παρέδωσε στην αρμόδια εισαγγελέα έναν κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς. Και χωρίς καμία διαρροή άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης ερευνάται ο ρόλος του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμφανίζεται σε ηχητικό ντοκουμέντο να συνομιλά με τον Γιαννουσάκη, αλλά και και το αν υπάρχει ήσσονος σημασίας παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας της φυλακής.

Ταυτόχρονα ο κ. Κοντονής είπε ότι διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες του ισοβίτη με δικαστική συνδρομή από ξένο κράτος.

Τοποθέτηση Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής,  ζήτησε από τον κ. Κοντονή να λάβει θέσει και να δώσει σαφείς απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης Καμμένου και τις επαφές του με ισοβίτη για την υπόθεση Noor 1, και όχι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να κάνει τον συνήγορο του Πάνου Καμμένου».  Καυτά ερωτήματα που προκύπτουν ωστόσο και για την στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, διατύπωσε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με την στάση τόσο του υπουργού, όσο και των ενεργειών του απέναντι σε παρεμβάσεις που γίνονται από πολιτικά πρόσωπα, όπως την περίπτωση του κ. Καμμένου, αλλά και στην περίπτωση του κ. Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα.

Δευτερολογία

Ακόμη πιο επιθετικός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την απάντηση που έλαβε από τον κ. Κοντονή στα ερωτήματά του. Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντησή του ανέφερε κυρίως πως ο κ. Καμμένος ήρθε σε επαφή με τον ισοβίτη, προκειμένου να τον πείσει να πει την αλήθεια, και μάλιστα ανέβασε τους τόνους, διερωτώμενος «γιατί σας ενοχλεί, ακόμη κι αν λειτούργησε παρατύπως, επειδή ο υπουργός ζήτησε από τον ισοβίτη να πει την αλήθεια για την υπόθεση».

Ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για θράσος, υπογράμμισε απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή:

«Όχι μόνο επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα, αλλά εισπράξατε και το χειροκρότημα των συναδέλφων σας, όταν είπατε «να μην του πούμε μπράβο που ενδιαφέρθηκε και τηλεφώνησε»; Πρέπει να είστε πολύ στριμωγμένος κ. Κοντονή. Μήπως η κ. Τζίβα έχει περάσει και από το γραφείο σας; Σας έχει επισκεφθεί;   Ένα τηλεφώνημα, που είπατε ότι είναι παρατυπία του Καμμένου για προτρέψει να αποκαλυφθεί η υπόθεση άντε να το παραλείψουμε. Τα τρία ή τα δέκα μηνύματα και τηλεφωνήματα ήταν για να προτρέψει»;      

Ερρίκος Ντυνάν

Τέλος για το Ερρίκος Ντυνάν ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Για το Ερρίκος Ντυνάν έχω καταθέσει αίτημα να εξεταστώ στην Επιτροπή. Γιατί η κυβέρνησής σας αποφάσισε να μην κληθούμε στην επιτροπή. Όταν καταθέσω στην Επιτροπή θα τρέχετε να κρυφτείτε. Ζήτησα το αντίγραφο και θα καταθέσω μήνυση και αγωγή στον κ. Πολάκης. Όλα τα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ δικαιώνουν εμένα. Αν έχετε καμία αμφιβολία, κάνετε προκαταρκτική για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

Αξίζει να σημειωθεί στην απάντησή του ο κ. Κοντονής επέμενε στο θέμα της υπόθεσης του NOOR 1, σχετικά με το φορτίο του πλοίου, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περιορίστηκε να απαντήσει πως αν είναι παρατυπία το τηλέφωνημά του στον ισοβίτη θα ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη, ενώ σχετικά με το έαν ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε επαφή με την εισαγγελέα της υπόθεσης Ειρήνη Τζίβα, ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση. 

Τζαβάρας: Επελέγη η Τζίβα για να κάνει τη δουλειά

«Θέλετε να μας κάνετε να παραδεχτούμε ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση με κακούργους της ηρωίνης, εκτιθεστε έτσι» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε, δε, στον υπουργό Δικαιοσύνης «να μας πείτε ποιο είναι το κενό της αλήθειας· κι αν το ξέρετε και δεν το λέτε, συγκαλύπτετε».

«Μας λέτε λοιπόν», συνέχισε ο κ. Τζαβάρας, «ότι η δικαιοσύνη παρ' όλο που έγιναν προκαταρκτικές και ανακρίσεις, ίσως και έρευνα απο κοινού με αλλά κράτη, κι εσείς λέτε ότι παρ'όλα αυτά υπάρχει κενό αλήθειας κι αυτό είναι πολύ σοβαρό».

«Αν ούτε οι εφέτες δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό της αλήθειας, θα το καλύψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με μια εισαγγελέα και σε συνεργασία με ένα ισοβίτη» έθεσε το «καυτό» ερώτημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Η εισαγγελέας Πειραιώς πήρε την πρωτοβουλία να παει στις φυλακές Αυλωνας που είναι εκτός όρων της αρμοδιότητας της. Δεν έχουν οι φυλακές Αυλωνα εισαγγελέα» ήταν το δεύτερο «καυτό» ερώτημα που διατύπωσε ο κ. Τζαβάρας.

Σημείωσε, δε, ότι «τα όρια άσκησης της εισαγγελικής αρχής συμπίπτουν με όρια δικαστηρίου που ασκεί τα καθήκοντα του ο κάθε εισαγγελέας» για να επισημάνει: «Έγινε επιλογή εισαγγελέα που θα ασχοληθεί, όταν κάποιος τον παίρνει και τον πηγαίνει σε μια άλλη περιοχή».

«Έγινε επιλογή του συγκεκριμένου Εισαγγελέα για την συγκεκριμένη υπόθεση; Αν συνέβη αυτό έχουμε παραβίαση και μιας άλλης αρχής, της αρχής του φυσικού δικαστή.

«Αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί εάν η ανθρωπότητα δεν θέλει να φτάσει στο επίπεδο του πολιτισμού με τις δίκες της Μόσχας, το 1939, τότε πρέπει να δίνουμε σημασία στις δικονομικές διαδικασίες» υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας.

Θεοχαρόπουλος σε Κοντονή: «Είστε κακός συνήγορος του Καμμένου»  

«Ήρθατε σήμερα ως συνήγορος του κ. Καμμένου, αλλά ως κακός συνήγορος» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή και στην υπόθεση του κ. Καμμένου και την συνομιλία του με τον ισοβίτη, για την υπόθεση Νoor 1.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση φέρει συνολικά ευθύνη για το θέμα του Πάνου Καμμένου και απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης υπογράμμισε: «Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν συγκαλύψεις από την κυβέρνηση. Αυτό δείχνει ότι απέναντι στις παρεμβάσεις στελεχών της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη εσείς τις δικαιολογείται. Οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο εσάς, αλλά και τον πρωθυπουργό. Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα».