Εξηγήσεις για την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης στη θέση του συγκυβερνήτη στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H Huey, όπως αυτή απεικονίζεται σε σχετικό βίντεο, και για το γεγονός ότι η ενέργειά του αυτή δημιουργεί σοβαρότατες παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας πτήσεων ζητούν ο αντιπρόεδρος και τομεάρχης αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Αναστάσιος Δημοσχάκης, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ άλλων, στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του ΥΕΘΑ ως συγκυβερνήτη πτήσεων, «αποτελεί σαφή παραβίαση των Κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων και των Σχετικών Διαταγών, καθώς υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση ατυχήματος».

Επίσης, τίθεται και ένα άλλο ζήτημα, αυτό της πειθαρχίας του προσωπικού, καθώς υπογραμμίζεται ότι «οι ενέργειες του κ. Καμμένου δημιουργούν πρόβλημα και στην καλλιέργεια πνεύματος πειθαρχίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, που βλέπουν προκλητικά να αγνοούνται και να καταπατούνται από την πολιτική ηγεσία βασικές αρχές και κανόνες που οι ίδιοι αγωνίζονται καθημερινά να τηρούνται απαρέγκλιτα».