Στην ζοφερή πραγματικότητα προσγειώνει για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, με την υπόθεση του Πάνου Καμμένου και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη, Μάκη Γιαννουσάκη να εξακολουθεί να κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα, μετά και την χθεσινή αδύναμη παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας τη Βουλή, όπου δεν κατάφερε τελικά να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία με σημερινή της ανακοίνωση χαρακτηρίζει «τραγική» την χθεσινή παρουσία του Πάνου Καμμένου τη Βουλή και καυτηριάζει το  γεγονός ότι άφησε αναπάντητα όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσέφερε κάλυψη στον υπουργό της.  

«Η χθεσινή τραγική παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την Κυβέρνηση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και υπογραμμίζει σειρά ερωτημάτων που ο κ. Καμμένος άφησε χωρίς απάντηση: «Καμία απάντηση στα ουσιαστικά ερωτήματα:

-Γιατί ο κ. Καμμένος - και με ποια ιδιότητα - μίλησε 12 φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά;  

-Ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις ενέργειες του κ. Καμμένου;  

-Υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος εμπλέκεται σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση;  

-Γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο»;  

Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει σημειώνοντας την ανάγκη «οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικές συμπεριφορές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση που δεν έχουν καμία σχέση με μια δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα».