Να στηρίξουν την τροπολογία για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους-παρατασιούχους στον τομέα αυτό κάλεσε από το βήμα της Βουλής τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός κατέθεσε και δύο νομοθετικές βελτιώσεις με τις οποίες καταργείται το ηλικιακό όριο.

Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε την τροπολογία ως «μια ρεαλιστική διέξοδο στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί». Παράλληλα σημείωσε ότι «ουδέποτε όσο είμαι στο υπουργείο Εσωτερικών καλλιέργησα την προσδοκία ότι οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου».

Από την άλλη ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «κάλεσα όλα τα κόμματα να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να δώσουμε λύσεις σε ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν. Να τοποθετηθείτε χωρίς άλλα σχόλια. Αν κάποιος μπορούσε να κατηγορηθεί για κομματικούς διορισμούς, ο μόνος που δεν μπορεί είναι η κυβέρνηση».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας: «να σταματήσετε να παίζετε με το θέμα υγείας που είναι τα σκουπίδια και να σταματήσετε να θέλετε να παραδώσετε τον τομέα αυτό στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που υπηρετείτε».

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αυτή την ώρα σε συνέλευση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη  καθαριότητα στο Δήμο Αθήνας η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει τη συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν 2500 νέες θέσεις στο τομέα καθαρισμού τον Δήμων και στο μέλλον αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε αντισυνταγματική την τροπολογία για την ενισχυμένη μοριοδότηση που δίνει σε όσους εργαζόταν μέχρι τις 7 Ιουνίου και ανανεώνει συμβάσεις ορισμένου χρόνο. «Πετάτε το μπαλάκι και μεταθέτετε το πρόβλημα στο μέλλον» τόνισε ο βουλευτής αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους-παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν λύνει τα προβλήματά αλλά ...πετάει το μπαλάκι στους δημάρχους για λύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «δεν βλέπω καμία κουβέντα για τα δεδουλευμένα. Έχουμε καταθέσει μια τροπολογία με τον κ. Βορίδη. Να δώσει τη δυνατότητα να πληρωθούν άμεσα. Πρέπει να αφεθούν οι δήμοι για το πως θέλουν να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι δήμοι να αποφασίσουν μόνοι τους για τις ανάγκες τους».