Ασφυκτική πίεση ασκείται πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον σάλο των πολιτικών αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι παρεμβάσεις Καμμένου στη δικαιοσύνη και οι συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του για την κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου» ο Χρήστος Τσιγουρής, η κυβέρνηση βρίσκεται στη δυσχερή θέση να πρέπει να απολογείται για τα όσα έπραξε ο υπουργός Αμυνας, ενώ το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά ερμηνεύθηκε από πολλούς ως σκέψη «διαζυγίου» με τους ΑΝΕΛ.

Ο πρωθυπουργός έχει στηρίξει μέχρι τώρα τον κυβερνητικό εταίρο του, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αν υπάρξουν νέες αποκαλύψεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λυκουρέτζου, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες αναμένουν τη διαβίβαση της δικογραφίας για τα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου στον Μάκη Γιαννουσάκη, προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. 

Ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή εντός των επομένων ημερών και περιλαμβάνει δύο σκέλη: τις καταγγελίες του Μάκη Γιαννουσάκη για τις πιέσεις που δέχθηκε και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Ευθυμίου, σε κάθε περίπτωση η επόμενη σκληρή μάχη θα δοθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για τον Πάνο Καμμένο. 

Περισσότερα στην κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα περίπτερα της χώρας

Διαβάστε επίσης:

«Σύμφωνο συμβίωσης» ΣΥΡΙΖΑ - Λεβέντη