Καταπέλτης για το σκάνδαλο «Καµµένος-gate» είναι o αντιπρόεδρος της Ν.∆. Αδωνις Γεωργιάδης. «Εάν είναι εµπλεκόµενος ο κ. Τσίπρας, θα πάει και αυτός στο Ειδικό ∆ικαστήριο», προειδοποιεί µέσω της συνέντευξής του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Κοντονή. «∆εν είναι µόνο θέµα Καµµένου!», ξεκαθαρίζει. Ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται το άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα περί κατάχρησης εξουσίας και καλεί τη ∆ικαιοσύνη να ανοίξει τους λογαριασµούς της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα και του λιµενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, για να φανεί αν µίλησαν και πότε µε τον υπουργό Αµυνας ή τον υπουργό ∆ικαιοσύνης. «Οταν για το ίδιο αδίκηµα και κακούργηµα έχουµε πάνω από δύο πρόσωπα τα οποία επί σκοπώ προσπαθούν να επιτύχουν τη δόλια πράξη, τότε πρόκειται για εγκληµατική οργάνωση, είναι συµµορία και η ποινή υπερδιπλασιάζεται, φτάνει έως τα 20 χρόνια», δηλώνει.

Ειδικά για την εισαγγελέα διαµηνύει: «Ελπίζω κανένας υπουργός να µην απειλεί την εισαγγελέα και να την αφήσουν να πει την αλήθεια». Ο αντιπρόεδρος της Ν.∆. εκτιµάει ότι ο επιχειρηµατίας Βαγγέλης Μαρινάκης στοχοποιήθηκε όταν αποφάσισε να πάρει τον ∆ΟΛ και το 20% του Mega. «Επρεπε να βρουν έναν τρόπο να εµπλέξουν τον επιχειρηµατία, διότι η παρέα του Μαξίµου είχε αποφασίσει να πάρει το Mega ο Ιβάν Σαββίδης», τονίζει και αποκαλύπτει ότι µέχρι τότε οι Τσίπρας και Παππάς συνάντησαν τον κ. Μαρινάκη τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φορές. Ο πολιτικός στόχος ήταν ο πρόεδρος της Ν.∆., Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αν χρησιµοποίησε ο Καµµένος τον φίλο του λιµενικό για να στήσει αυτή τη σκευωρία κατά του κ. Μαρινάκη και µέσω του κ. Μαρινάκη να πληγεί η οικογένεια Μητσοτάκη, δηµιουργείται µείζονος τάξεως θέµα», δηλώνει. Ο κ. Γεωργιάδης δεν πιστεύει ότι ο Πάνος Καµµένος θα παραιτηθεί. Θεωρεί ότι «δεν είναι τόσο αλτρουιστής, θα τους πάρει όλους µαζί του».

Στην ερώτησή σας στη Βουλή, για τις επαφές Καµµένου-ισοβίτη, µιλήσατε για «σπείρα». Πού το στηρίζετε;


Αν από το άνοιγµα των τηλεφωνικών γραµµών αποδειχθεί ότι ο υπουργός Αµυνας συνοµιλούσε µε τον λιµενικό Χριστοφορίδη κατά την περίοδο που εκείνος προσπαθούσε να εκµαιεύσει από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη κατάθεση εις βάρος του επιχειρηµατία κ. Μαρινάκη, αδιαφορώντας για το αν αυτό που θα πει ο ισοβίτης είναι αληθές ή ψευδές, µε µοναδικό στόχο να µείνει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας για άλλα 10 χρόνια και να µη γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγε, τότε αναφερόµαστε στο άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα περί κατάχρησης εξουσίας. Σε µια τέτοια περίπτωση, ο δράστης είναι ο Χριστοφορίδης και ηθικός αυτουργός ο Καµµένος. Εάν ταυτόχρονα ο υπουργός Αµυνας συνοµιλούσε και µε την εισαγγελέα κ. Τζίβα, που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις Φυλακές του Αυλώνα, µέσα στη νύχτα, τότε είναι τρεις οι εµπλεκόµενοι. Και όταν στο ίδιο αδίκηµα και κακούργηµα συµµετέχουν πάνω από δύο πρόσωπα και επί σκοπώ προσπαθούν να επιτύχουν τη δόλια πράξη, τότε πρόκειται για εγκληµατική οργάνωση, είναι συµµορία και η ποινή υπερδιπλασιάζεται.

Φτάνει έως τα 20 χρόνια, όπως προειδοποιήσατε;
Ακριβώς. Για αυτό και θα έπρεπε ο κ. Καµµένος ήδη να έχει φέρει στη Βουλή τους τηλεφωνικούς του λογαριασµούς για να αποδείξει ότι δεν έχει καµία περαιτέρω εµπλοκή, πέραν αυτής που η κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι δηλαδή επενέβη για να εµψυχώσει τον ισοβίτη. Εάν, όµως, ταυτόχρονα µιλούσε και µε τους εµπλεκόµενους στην ανακριτική διαδικασία, τότε έχουµε καραµπινάτη παρανοµία.
∆ηλώσατε ότι ο υπουργός Αµυνας δύσκολα θα γλυτώσει τη φυλακή.
Οταν εµπλέκονται εν ενεργεία υπουργός ή υπουργοί -δεν είναι ξεκάθαρο ακόµη ποιος είναι ο ρόλος του κ. Κοντονή-, εισαγγελικοί λειτουργοί, υπάλληλος του Λιµενικού και ένας ισοβίτης για εµπόριο ναρκωτικών και στοχοποιείται ένας κορυφαίος επιχειρηµατίας της χώρας, είναι σκάνδαλο µείζονος ενδιαφέροντος. Αν η έρευνα ξεκινούσε διά µέσου του Καµµένου ή του Κοντονή, θα έπρεπε να πάµε σε Προκαταρκτική των πραγµάτων Επιτροπή για να ανοίξουµε τους λογαριασµούς των υπουργών. Η ελληνική ∆ικαιοσύνη δεν πρέπει να καθυστερήσει. Τις επόµενες ηµέρες, πρέπει να ζητήσει τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων του Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Τζίβα, που δεν είναι υπουργοί. Αν στους τηλεφωνικούς αριθµούς τους υπάρχουν κλήσεις µε τον Καµµένο, τότε πια η Προανακριτική είναι βεβαία για τον υπουργό Αµυνας, όπως και το Ειδικό ∆ικαστήριο.


Ποιος ο σκοπός αυτής της «σπείρας», όπως περιγράφετε;
Αυτό είναι προφανές στην κοινή γνώµη. Η ιδέα ότι η άσπιλη κυβέρνηση της Αριστεράς εµάχετο για να διαλευκάνει µια υπόθεση ναρκωτικών είναι αστεία. Εχει ασχοληθεί µε άλλη υπόθεση ναρκωτικών ο Καµµένος; Οχι. Οι άλλες υποθέσεις ναρκωτικών δεν αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του Κοντονή και του Καµµένου; Αρα, εδώ ενεπλάκησαν µόνο για έναν λόγο. ∆ιότι υπήρχε το όνοµα του κ. Μαρινάκη. Επρεπε, λοιπόν, να βρουν έναν τρόπο να τον εµπλέξουν. Γιατί; ∆ιότι η παρέα του Μαξίµου είχε αποφασίσει να πάρει το Mega ο κ. Σαββίδης. Του διέγραψαν το πρόστιµο της ΣΕΚΑΠ, για να έχει και τα χρήµατα. Πήγε ο άνθρωπος, αγόρασε τις µετοχές του κ. Φώτη Μπόµπολα και περίµενε να πάρει και τον ∆ΟΛ. Εµφανίστηκε, όµως, ο Μαρινάκης και είπε «τον ∆ΟΛ θα τον πάρω εγώ». Αρα, τους χάλασε τη σούπα. Μια απόδειξη είναι ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δηµοσίευσε τη συνοµιλία µε τον Γιαννουσάκη και τις κατηγορίες κατά Μαρινάκη από τον Ιανουάριο που τις είχε, 24 ώρες πριν από τον διαγωνισµό του ∆ΟΛ! Μάλιστα, ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είχε καταλήξει στο συµπέρασµα ότι ο κ. Μαρινάκης ενέχεται σε εµπόριο ναρκωτικών, σύµφωνα µε όσα είπε ο κ. Καµµένος στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας τον δεχόταν στο Μαξίµου και συνοµιλούσε µαζί του για ώρες. ∆εν µπορεί ο πρωθυπουργός εις γνώσιν του να δέχεται στο γραφείο του έναν έµπορο ναρκωτικών. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εκτιµούσε τον κ. Μαρινάκη. Εχουµε φωτογραφίες της κυρίας ∆ούρου που έτρωγε µε τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος µάλιστα την στήριξε ανοιχτά απέναντι στην επιλογή της Ν∆ και αυτή για να µην ξεχνιόµαστε ήταν και η πρώτη µεγάλη εκλογική νίκη που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχουµε τον κ. Τσίπρα που βλέπει τον επιχειρηµατία στο γραφείο του µία, δύο, τρεις, τέσσερις φορές. Εχουµε τον κ. Παππά να τον δέχεται επίσης µία, δύο, τρεις, τέσσερις φορές. Στον τηλεοπτικό διαγωνισµό, µία από τις τέσσερεις άδειες την πήρε ο κ. Μαρινάκης. Τόσον καιρό ήταν καλός. Οταν πήγε κόντρα στον Σαββίδη και κόντρα στον Καµµένο και πήρε τον ∆ΟΛ και το Mega, έγινε ο κακός Μαρινάκης, ο έµπορος ναρκωτικών. Αυτά δεν στέκουν.


Πιστεύετε, δηλαδή, ότι όλα εκκινούν από την εξαγορά του ∆ΟΛ και του 20% του Mega από τον κ. Μαρινάκη;
Ετσι εξελίχθηκαν τα πράγµατα. Ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε τον Καµµένο, του είπε ότι έχει έναν Γιαννουσάκη που του λέει αυτά. Ο Γιαννουσάκης προφανώς το ξεκίνησε στη λογική να βγει από τη φυλακή. Ο Καµµένος σκέφθηκε ότι η κυβέρνηση θα µπορεί να «κρατάει» τον Μαρινάκη και διά αυτού του εκβιασµού να του λέει τι θα γράφουν οι εφηµερίδες του, τι θα παίζουν τα ραδιόφωνά του, τι θα προβάλλει αύριο το Mega. Οταν αντιλήφθηκαν ότι ο Μαρινάκης δεν ήταν διατεθειµένος να υποχωρήσει στον εκβιασµό, διότι επέµενε στην αθωότητά του, αποφάσισαν να τον εκτελέσουν µε τη δηµοσίευση στη «Ζούγκλα» του σχετικού ηχητικού. Αλλά δεν υπολόγιζαν ότι υπήρχαν και τα ανάποδα ηχητικά και µπλέξανε πολύ άσχηµα.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη Ν.∆. ότι συντάσσεται µε επιχειρηµατικά συµφέροντα.
Ο κ. Μητσοτάκης, από ό,τι θυµάµαι, δεν έχει δει καµία φορά τον κ. Μαρινάκη. Θα µας τρελάνουν οι της Αριστεράς. Βγαίνει ο κ. Νίκος Φίλης στον ΣΚΑΪ και λέει ότι ο κ. Μαρινάκης δεν έπρεπε ποτέ να πάρει τηλεοπτική άδεια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για αυτό. Ποιος έδωσε την άδεια, ρε παιδιά, στον κ. Μαρινάκη; Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, ως αρχηγός της Ν.∆., καταψήφισε τον Νόµο Παππά, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγµατικός, και ζήτησε να µη διεξαχθεί ο διαγωνισµός τηλεοπτικών αδειών; Κατά τα άλλα, ο Φίλης θέλει να λέγεται και σοβαρός!

Ο πολιτικός στόχος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Ο Χριστοφορίδης είναι γνωστός στην πιάτσα του Λιµενικού. Ηταν φίλος του κ. Καµµένου από την εποχή που ήταν υπουργός Ναυτιλίας. Αυτό δεν είναι ποινικό αδίκηµα. Αν, όµως, ο Καµµένος χρησιµοποίησε τον φίλο του λιµενικό για να στήσει τη σκευωρία κατά του κ. Μαρινάκη, για να πάρει το Mega ο Σαββίδης και να πληγεί η οικογένεια Μητσοτάκη, αυτό είναι άλλης τάξεως µεγέθους θέµα. Στις ηχητικές συνοµιλίες του Χριστοφορίδη µε τον Γιαννουσάκη δεν ακούµε έναν ανακριτικό υπάλληλο του Λιµενικού Σώµατος που µάχεται για την αλήθεια. Ακούµε έναν ανακριτικό υπάλληλο που λέει στον πληθυντικό: «∆εν µας ενδιαφέρει αν είναι αθώος ή ένοχος ο Μαρινάκης, µας ενδιαφέρει να µη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης». Αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας. Εχουµε πια ποινικό αδίκηµα και πρέπει να βρούµε ποιοι άλλοι ενέχονται. Ηταν πρωτοβουλία µόνο του λιµενικού υπαλλήλου αυτό; Τον έβαλε ο Καµµένος; Ενεπλάκη ο Κοντονής γιατί ήταν υπουργός ∆ικαιοσύνης και πίστευε ότι είναι στο απυρόβλητο; Ολοι αυτοί είναι ελεγχόµενοι. Και βέβαια, από την άλλη, έχουµε τον Σαββίδη, που παροµοίασε τον Τσίπρα µε τον Πούτιν και περίπου είπε ότι θα αγοράσει κανάλι για να εµποδίσει τον Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση διέγραψε πρόστιµο ύψους 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ και φαίνεται να ολιγώρησε στον έλεγχο των πλοίων µε τη λαθρεµπορία τσιγάρων. Ο κ. Κουρουµπλής βιάστηκε να αθωώσει το καράβι µε τα λαθραία της ΣΕΚΑΠ.

Ο κ. Τσίπρας µπορεί να µη γνώριζε τα πεπραγµένα Καµµένου;
Είναι πάρα πολύ βαρύ να σας πω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας εµπλέκεται σε µια τέτοια σκευωρία. Εάν είναι εµπλεκόµενος ο κ. Τσίπρας, θα πάει και αυτός στο Ειδικό ∆ικαστήριο. Εάν είναι εµπλεκόµενος ο κ. Κοντονής, θα έχει την ίδια τύχη.

Ο κ. Κοντονής κάλυψε τον κ. Καµµένο.
Οι συµµετέχοντες σε µια σπείρα συνήθως ο ένας καλύπτει τον άλλον. Εάν ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραµµές, και όχι µόνο οι συµβατικές, αλλά να υπάρξει εικόνα και για τις επικοινωνίες των εµπλεκοµένων µέσω της εφαρµογής imo και δούµε ότι ο κ. Κοντονής µίλαγε µε την εισαγγελέα το βράδυ που εκείνη πήγε στη φυλακή και έδωσε την εντολή να της ανοίξουν την πόρτα, όπως εκείνη ισχυρίστηκε, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, υπάρχει άµεση εµπλοκή και του υπουργού ∆ικαιοσύνης. Ο υπουργός ∆ικαιοσύνης ή ο υπουργός Αµυνας δεν έχουν καµία δουλειά να παρεµβαίνουν σε µια ανακριτική διαδικασία. Το µόνο που µπορεί να κάνει ο υπουργός ∆ικαιοσύνης και κανένας άλλος είναι να διατάξει τις προϊστάµενες δικαστικές Αρχές να ξεκινήσει η διαδικασία. Τηλέφωνα του υπουργού ∆ικαιοσύνης στην εισαγγελέα, µε συστάσεις του τύπου «Πήγαινε εκεί, βρες τον αρχιφύλακα, πες µας τι είπε κ.λπ.», απαγορεύονται. Θεωρώ τον κ. Κοντονή άνθρωπο της στοιχειώδους κοινής λογικής και άρα καταλαβαίνει ότι είναι αδιανόητο ο υπουργός Αµυνας να µιλάει επί 21 λεπτά µε ισοβίτη. Κι όµως, βγαίνει µε τέτοιο θεατρικό τρόπο στη Βουλή και καλύπτει τον Καµµένο. Οµολογώ ότι µε βάζει σε σκέψεις.


Πώς είναι δυνατόν ένας ισοβίτης να έχει κινητό στη φυλακή;
Ο κ. Γιαννουσάκης ήταν στις Φυλακές Κορυδαλλού. Σκληρές φυλακές, δύσκολες. Μετά τις πρώτες του αναφορές ότι σκοπεύει να µιλήσει κατά του κ. Μαρινάκη, µεταφέρεται στις Φυλακές Αυλώνα, που είναι οι καλύτερες φυλακές στην Ελλάδα. Εχει και δικό του κελί και δικό του κινητό, κούκλος. Οταν δεν δίνει την κατάθεση κατά του κ. Μαρινάκη, µεταφέρεται στις Φυλακές Χαλκίδας, που είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αρα, εδώ βλέπουµε ότι όσο ο Γιαννουσάκης τούς κάνει το χατίρι, ευνοείται και η ζωή του, γίνεται καλύτερη. Μόλις δεν τους κάνει το χατίρι, τιµωρείται και η ζωή του γίνεται χειρότερη. Ακόµη ένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Η άποψή σας για την εισαγγελέα κυρία Τζίβα;
Η κυρία Τζίβα έχει να απαντήσει σε «καυτά» ερωτήµατα. Φεύγει από τον Πειραιά και πηγαίνει στον Αυλώνα, έξω από τη γεωγραφική της περιφέρεια. Πήρε άδεια από τον εισαγγελέα Εφετών; Από ότι φαίνεται, όχι. Φτάνει µέσα στα µαύρα µεσάνυχτα στη φυλακή. Με ποιανού την άδεια της ανοίγουν την πόρτα; Οποιος θέλει µπαίνει στη φυλακή το βράδυ; Η κάθε φυλακή έχει τον δικό της εισαγγελέα. Για να έρθει ο εισαγγελέας από τον Πειραιά στον Αυλώνα πρέπει να τηρηθεί µια συγκεκριµένη δικονοµική διαδικασία. Στην περίπτωση της κυρίας Τζίβα δεν τηρήθηκε. Επίσης, έµεινε µε τον Γιαννουσάκη κάποιες ώρες -µαζί µε τη γραµµατέα-, αλλά τελικά δεν πήρε κατάθεση. Α, και κάτι τελευταίο. Ελπίζω κανένας υπουργός να µην απειλεί την εισαγγελέα και να την αφήσουν να πει την αλήθεια και να κάνει κανονικά την δουλειά της.

Πώς εξηγείτε το ότι δεν πήρε κατάθεση;
Η µόνη εξήγηση που εγώ µπορώ να δώσω είναι ότι η εισαγγελέας πήγε στις Φυλακές Αυλώνα πιστεύοντας ότι ο Γιαννουσάκης θα «δώσει» τον κ. Μαρινάκη, γιατί αυτό θα της είχαν πει αυτοί που τη στείλανε. Ο ισοβίτης, όµως, δεν «έδινε» τον κ. Μαρινάκη. Οταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές της γραµµές, θα δούµε αν εκεί γύρω στη µία-δύο τα ξηµερώµατα µίλησε µε υπουργό. Αν µίλησε, θα του είπε: «Παιδιά, αυτός δεν λέει αυτά που µου είπατε» και θα της απάντησαν: «Σήκω φύγε». Η κυρία εισαγγελεύς όφειλε να πάρει κατάθεση. Ασχέτως αν η κατάθεση εξυπηρετούσε ή δεν εξυπηρετούσε τα πολιτικά σχέδια του κ. Καµµένου.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται τον κ. Καµµένο.
Πριν από τρία χρόνια, όταν ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος κυκλοφόρησε ένα χυδαίο βίντεο σεξουαλικού περιεχοµένου για τον Γ. Σακελλαρίδη, που µάλιστα είχε µοντάζ και µε τον Τσίπρα που άφηνε υπονοούµενα -θυµάστε εκείνη τη βρωµιά-, σύσσωµος ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον δηµοσιογράφο ως έναν πληρωµένο εκτελεστή δολοφονίας χαρακτήρων. Τρία χρόνια µετά, ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και αναγορεύει διά του Καµµένου τον Τριανταφυλλόπουλο σε παράγοντα της κάθαρσης στην Ελλάδα και δεν ντρέπεται. Αρα, µη µου λέτε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συντριπτική τους πλειονότητα κάνουν ό,τι τους λέει ο Τσίπρας. Ο γάιδαρος πετάει; Ναι, ο γάιδαρος πετάει. Αυτό είναι το αποκαρδιωτικό µε αυτή την Κ.Ο. ∆εν βρέθηκε ακόµα ούτε ένας µε θάρρος, να βγει και να πει: «Ρε παιδιά, τι είναι αυτά τα πράγµατα που ακούµε; Πώς γίνεται ένας υπουργός να έχει 12 κλήσεις διάρκειας 21 λεπτών µε ισοβίτη;».

Η κυβέρνηση µπορεί να πέσει από την υπόθεση Καµµένου;
Θα πέσουν! Εγώ εύχοµαι ο κ. Καµµένος να µη µίλαγε µε τον κ. Χριστοφορίδη. Εύχοµαι ο κ. Κοντονής, που έχει πέσει πολύ στα µάτια µου, να µην έχει κάνει κανένα τηλέφωνο ούτε στον Χριστοφορίδη ούτε στην Τζίβα. Εύχοµαι όλα αυτά να είναι µια πρωτοβουλία ενός κακού λιµενικού ανακριτικού υπαλλήλου, ο οποίος από το µυαλό του προσπάθησε να κάνει αυτή την ιστορία. Εάν, όµως, ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραµµές και αποδειχθεί η σκευωρία και η κατάχρηση εξουσίας, τότε η κυβέρνηση δεν µπορεί να µην κάνει Προκαταρκτική των πραγµάτων Επιτροπή στη Βουλή. Εφόσον υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, δεν µπορεί να µην παραπέµψει όσους ενέχονται στο Ειδικό ∆ικαστήριο. Φαντάζεστε να αποφασίσει ο πρωθυπουργός να µην τους παραπέµψει; Στην επόµενη Βουλή, που δεν θα έχει παραγραφεί τίποτα, θα παραπεµφθεί και ο κ. Τσίπρας ως συγκαλύπτων. ∆εν ξέρω πολλούς που θα ήταν διατεθειµένοι να µπουν στη φυλακή για τον Πάνο Καµµένο. Αρα, δεν είναι τόσο απλό το ζήτηµα εδώ. Εκφεύγει της πολιτικής. Επαναλαµβάνω, εάν αυτά αποδειχθούν.


Υπάρχει παρακράτος σε όλη αυτή την ιστορία;
Αν ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραµµές και αποδειχθεί ότι µίλαγαν οι υπουργοί µε την εισαγγελέα και την έστελναν νύχτα να πάρει κατάθεση; Γίνονται αυτά στον ∆υτικό Κόσµο; Εδώ βγήκε ο Τζανακόπουλος να δικαιολογήσει την οµιλία του υπουργού µε τον ισοβίτη αγνοώντας τη διάκριση των εξουσιών.


Αυτός ο µηχανισµός πιστεύετε ότι στοχοποιεί και άλλους επιχειρηµατίες και πολιτικούς;
Πιστεύω ότι, εφόσον δεν πιανόταν το κύκλωµα αυτό από την αρχή, θα µπορούσε να χρησιµοποιηθεί και για οποιονδήποτε άλλον τους «ενοχλεί». Είναι τεράστιο ζήτηµα ∆ηµοκρατίας να τιµωρηθούν οι υπεύθυνοι τώρα.


Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραµανλής, τον οποίον ο κ. Καµµένος επικαλείται µονίµως, είχε προβεί σε δύο αποµακρύνσεις υπουργών, του Σ. Τσιτουρίδη και του αείµνηστου Β. Μαγγίνα για παρατυπίες. Ο κ. Καµµένος θα έπρεπε να παραιτηθεί;
Οσο σκέφτοµαι ότι έφυγε ο αείµνηστος Μαγγίνας από την κυβέρνηση για έναν αλλοδαπό εργαζόµενο στην οικία του που δεν ήταν στο ΙΚΑ και µένει ο Καµµένος, που µιλούσε µε ισοβίτη για εµπόριο ναρκωτικών, καταλαβαίνω πόση απόσταση έχει διανύσει η ελληνική κοινωνία προς τα κάτω. Ασφαλώς και θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο κ. Καµµένος, για να διευκολύνει τον έλεγχό του από τη ∆ικαιοσύνη, αλλά και το έργο της κυβέρνησης. Οµως, ο κ. Καµµένος δεν είναι τόσο αλτρουιστής. Θα τους πάρει όλους µαζί του...
Η Εξεταστική, η πρόταση µοµφής, είναι επάνω στο τραπέζι της Ν.∆.;
Ολα τα όπλα είναι πάνω στο τραπέζι. Εµείς ζητάµε από την ελληνική ∆ικαιοσύνη να κινηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να ζητήσει την παραίτηση Καµµένου και να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ µε την Ενωση Κεντρώων;
∆εν πιστεύω ότι κανένα κόµµα της νυν αντιπολιτεύσεως σκοπεύει να ταυτίσει την πολιτική του τύχη µε τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία για συναινέσεις όταν πήγε σε εκλογές τον Σεπτέµβριο του 2015.