«H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει το αίτημα για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση Καμμένου. Θεωρώ ότι κάθε υπεύθυνο κόμμα πρέπει να πράξει το ίδιο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόνισε πως είναι βασικό να δεχτεί ο κ. Καμμένος ότι θα πρέπει να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του και είναι το μείζον το θέμα, αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα που προκύπτουν για τον υπουργό Αμυνας, καθώς και ενδείξεις κατάχρησης εξουσίας για έναν αξιωματικό του Λιμενικού και μια δικαστική λειτουργό.  

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι «ένας υπαξιωματικός φέρεται να έχει διαπράξει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και δεν μπορεί να μην έχει διαταχθεί από τον υπουργό και τον αρχηγό του Λιμενικού ΕΔΕ. Είναι αστείο και προσχηματικό το επιχείρημα ότι η αναζήτηση διοικητικών ευθυνών είναι παράλληλη με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, δεν απωθεί η μια την άλλη.

»Ποιος είναι αυτός που λέει ωμά ψέματα ότι δεν γίνεται αυτό; Έχουν ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής τάξης. Έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Είναι δυνατόν να μην αναζητώνται πειθαρχικές παραλλήλως;» αναρωτήθηκε ο  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πλέον την πολιτική ευθύνη, όπως επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ναυτιλίας.