Η κριτική στη δικαιοσύνη αντί να είναι η εξαίρεση γίνεται ο κανόνας για την κυβέρνηση είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην δικαιοσύνη σημειώνοντας πως οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης μεταφέρονται από την περιφερειακή γραφικότητα στον πυρήνα της κυβέρνησης, ενώ διερωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά κρύβει στρατηγική αποδόμησης της δικαιοσύνης. Εκτίμησε ωστόσο ότι το κάνει αυτό η κυβέρνηση ώστε να φορτωθεί σε άλλους η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Ανέφερε επίσης ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα αντιπαλότητας δικαιοσύνης και πολιτών ώστε να υπάρξει αποδόμηση της δικαιοσύνης  

Ο Βουλευτής της ΝΔ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης και να δούμε –όπως είπε- προτάσεις  που θα αλλάζουν τη θεσμική δομή της δικαιοσύνης όπως η αντικατάσταση του ΣτΕ από Συνταγματικό δικαστήριο.  

Σκόπια-Τουρκία

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είπε πως η κυβέρνηση στη γειτονική χώρα έχει επιλέξει σε επίπεδο επικοινωνίας πιο μετριοπαθή στάση, ενώ συμπλήρωσε ότι θα αυξηθούν οι πιέσεις προς την Ελλάδα και διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει ενιαία θέση στο θέμα της ονομασίας. Σημείωσε ότι η ΝΔ έχει πει ότι θέλει να ξέρει την θέση της κυβέρνησης στις συζητήσεις για το όνομα των Σκοπίων. Τέλος, αναφορικά με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι ή Τουρκία είναι έξω από αυτό και πως δεν θα τολμήσει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης.