Αν αποδειχθεί ότι ο κ. Καμμένος συνομιλούσε πέραν του ισοβίτη και με τους υπόλοιπους, τότε ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξεταστική, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τον ρόλο της εισαγγελέως Τζίβα και του λιμενικού Χριστοφορίδη, στην υπόθεση Καμμένου - Γιαννουσάκη.

Από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γεωργιάδης στον Γιώργο Ευθυμίου και την κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», προκύπτει ότι «βλέπει» σύννεφα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το σκάνδαλο Καμμένου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προειδοποιεί ότι αν η Δικαιοσύνη ολιγωρήσει, τον Ιανουάριο του 2018 σβήνονται τα τηλεφωνικά αρχεία.

Ωστόσο, επισημαίνει με νόημα ότι ακόμα και να παρέλθουν τα πειθαρχικά παραπτώματα για τους εμπλεκομένους, τα ποινικά παραμένουν για 15 χρόνια.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρίχνει το γάντι και προς τον κ. Πολάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «alter ego του κ. Τσίπρα», ενώ με αφορμή το «σκανδαλάκι» του κ. Γαβρόγλου αναφέρει ότι ο τζόγος και η αναξιοκρατία αποτελούν φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Τα µέτωπα που άνοιξε η κυβέρνηση µε τη σηµαία και τη θρησκεία ανάγκασαν τον κ. Καµµένο να εµφανιστεί µετά από καιρό. Με την υπόθεσή του, που είχε σηκώσει η Ν∆, τι γίνεται;

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να την ξεχάσει…
Αναμένω το άνοιγμα των τηλεφωνικών αρχείων των εμπλεκομένων προσώπων ώστε να αποδειχθεί εάν ο κ. Καμμένος, εκτός του κ. Γιαννουσάκη, μιλούσε ταυτόχρονα και με τον κ. Χριστοφορίδη και την κ. Τζίβα. Εάν αποδειχθεί ότι μιλούσε ταυτόχρονα με τους διενεργούντες την ανάκριση, τότε όλη η θεωρία ότι ανακατεύτηκε μόνο και μόνο για να ενθαρρύνει τον κ. Γιαννουσάκη να πει την αλήθεια καταρρέει. Εάν η Δικαιοσύνη ολιγωρήσει, με τη συμπλήρωση ενός έτους, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2018, σβήνονται τα τηλεφωνικά αρχεία. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα πράξει στο ακέραιο το αυτονόητο καθήκον της και να είστε βέβαιοι ότι αν αποδειχθεί ότι ο κ. Καμμένος συνομιλούσε και με τους υπολοίπους, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει Εξεταστική.

- ∆ηλαδή, λέτε ότι υπάρχει πιθανότητα να µην αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τον ρόλο της κυρίας Τζίβα;

Αν για οποιονδήποτε λόγο καθυστερήσει το άνοιγμα των τηλεφώνων του κ. Χριστοφορίδη και της κυρίας Τζίβα και παρέλθει η χρονική προθεσμία μέσα στην οποία οι τηλεφωνικές εταιρείες κρατούν τα αρχεία, τότε μια βαριά σκιά θα μείνει πάνω στην ιστορία και για τον πραγματικό ρόλο του κ. Χριστοφορίδη και της κυρίας Τζίβα. Πάντως να ξέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι ακόμη και να παρέλθουν οι πειθαρχικές ευθύνες, οι ποινικές παραμένουν για 15 χρόνια.

- Η Παιδεία ήταν βασικό πεδίο αντιπαράθεσης τις τελευταίες ηµέρες. Μήπως βρήκατε ελεύθερο χώρο για «δολοφονία χαρακτήρων», όπως κατήγγειλε ο κ. Γαβρόγλου, σχετικά µε την επίθεση που δέχθηκε για την εξαγορά της θητείας του;

Ο κ. Γαβρόγλου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κατηγορώντας τη ΝΔ για απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα». Είναι τόσο εκτεθειμένος, που δεν έχει πού να κρυφτεί. Τη μία μέρα δήλωνε στη Βουλή ότι «στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι» και την άλλη μέρα αποκαλυπτόταν ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προσπάθησε, μάλιστα, να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για «σκανδαλάκι». Το πιο μεγάλο σκάνδαλο που έχει διαπράξει, όμως, είναι οι αποφάσεις του για την Παιδεία.

- Οσοι συµφωνούν µε την απόφαση της κυβέρνησης για κλήρωση της σηµαίας έχουν και το επιχείρηµα ότι τα παιδιά του ∆ηµοτικού είναι πολύ µικρά για διαδικασία ανταγωνισµού.

Η κλήρωση για τη σημαία είναι το «προοδευτικό» που έχει να επιδείξει η «πρώτη φορά Αριστερά»; Αυτές είναι οι μεγάλες τομές στην Παιδεία που είχε προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας; Μέχρι πρότινος, τα παιδιά του Δημοτικού διέπονταν από τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού και επιβραβεύονταν για τις επιδόσεις τους, κρατώντας τη σημαία. Τώρα, αυτό που διδάσκονται είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος, αλλά ο πιο τυχερός. Ο τζόγος και η αναξιοκρατία είναι, άλλωστε, φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ.

- Μήπως όλη αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει τον δηµόσιο διάλογο από το κρίσιµο ζήτηµα της οικονοµίας;

Είναι γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με ζητήματα ελάσσονος σημασίας, προκειμένου να αποσιωπηθεί η κυβερνητική αποτυχία στην οικονομία. Το άνοιγμα της συζήτησης για τις αλλαγές στην Παιδεία, την ώρα που οι πολίτες βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, με κατασχέσεις και φουσκωμένα εκκαθαριστικά, προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

- Μα η κυβέρνηση αντιτείνει ότι όλα πάνε καλά και σε λίγο βγαίνουµε από τα µνηµόνια…

To αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όλα πάνε καλά και σε λίγο βγαίνουμε από τα μνημόνια» έχει προ πολλού καταρρεύσει. Η χώρα έχει δεσμευτεί, για πολλά χρόνια, σε διαρκή λιτότητα. Η οικονομία στενάζει με υψηλούς φόρους και οι πολίτες θα υποστούν νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τους. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να βρει νέο αφήγημα, αμφιβάλλω όμως...

- ∆εν πρέπει όµως να κοιτάξουµε µπροστά και να µη γυρνάµε στο παρελθόν, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αρνούµενος την εξεταστική για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη; Κάποιοι κάνουν λόγο ακόµα και για ειδικό δικαστήριο. Καταγγέλλετε και τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Βενεζουέλας.

Οσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ξεχάσει εκείνη τη «σκοτεινή περίοδο», που μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια, εμείς δεν θα τον αφήσουμε. Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα γίνει από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης να μάθει όλη την αλήθεια. Οσον αφορά το ζήτημα της Βενεζουέλας, η ΝΔ δεν ζητάει εξεταστική επιτροπή. Ζητάει όμως να μάθει για ποιον λόγο η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που στηρίζει το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο και αν αυτό συνδέεται με τα ταξίδια του κ. Παππά. Η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι ένοχη.

- Βλέπουµε πάντως να ανεβάζετε τους τόνους από τώρα. Είπατε ήδη στον κ. Πολάκη ότι θα τον κλείσετε φυλακή…

Ο κ. Πολάκης είναι το alter ego του κ. Τσίπρα. Εκτελεί εντολές από το Μαξίμου να υβρίζει και να λασπώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ομως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Μου έκανε άλλη μια χυδαία επίθεση επί προσωπικού, επικαλούμενος τις σπουδές μου, όταν ο ίδιος παρανόμως διηύθυνε ΜΕΘ χωρίς να έχει το αναγκαίο πιστοποιητικό εξειδίκευσης, το οποίο ουδέποτε απέκτησε. Τον ενημερώνω ότι θα επανέλθω στο θέμα αυτό.

- Μήπως στοχοποιείτε ιδεολογικά; Επειδή στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο;

Αν στηρίζει τον Μαδούρο, να πάει να ζήσει στη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα δεν είναι «Μαδουριστάν» και ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει ποτέ.

- Εκλογές βλέπετε; Γιατί, προς το παρόν, αυτό που θα µπορούσε να τις προκαλέσει, δηλαδή ένα σοβαρό ρήγµα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν υπάρχει.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την καρέκλα. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει στην εξουσία όσο περισσότερο γίνεται. Η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές. Ομως, οι εκλογές πρέπει να γίνουν προκειμένου η ελληνική κοινωνία να αναπνεύσει. Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική, που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει σημάδια κόπωσης και ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα «σύννεφα» στη σχέση τους, με αφορμή την υπόθεση του κ. Καμμένου.