Τελεσίγραφο σε όσους τυχόν σπεύσουν να δηλώσουν ότι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές χωρίς να έχουν πάρει το χρίσμα, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους προειδοποιεί ότι θα έχουν την τύχη του παλαιού κομματικού στελέχους Γιάννη Τραγάκη όσο και του γιου του Παναγιώτη. Θα κοπούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter.  

Την δραματική εσωκομματική εξέλιξη προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε ο πρώην γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στην ερώτηση της Σάσας Σταμάτη εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι στις επόµενες εκλογές δεν θα κατεβεί υποψήφιος βουλευτής ο ίδιος αλλά ο γιος του Παναγιώτης απάντησε: «Εχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές - θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά.»

Η απάντηση αυτή προκάλεσε «πάρτι» στο διαδίκτυο και την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β' Πειραιά της ΝΔ, Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές" ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ. "Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του κόμματος».

Πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση των parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Κυρ.Μητσοτάκης ήταν ανένδοτος. Αρνήθηκε να ακούσει οποιαδήποτε ένσταση πήγαν να εκφράσουν συνεργάτες του καθώς ο Γιάννης Τραγάκης έχει μακρά κομματική διαδρομή. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης είχε έναν έντονο διάλογο με τον βουλευτή.

Τρεις ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον πρόεδρο της ΝΔ να ακολουθήσει αυτήν την σκληρή γραμμή.

*Τα χρίσματα τα δίνει ο πρόεδρος του κόμματος μετά τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.

*Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ ρίχνει το βάρος του στο μητρώο νέων πολιτικών στελεχών τα οποία αναδεικνύονται μέσα από αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης, το χρίσμα από τον πατέρα στο γιο θολώνει τα μηνύματα της αξιοκρατίας.

*Επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την οικογενειοκρατία στη ΝΔ.

Το παρασκήνιο που υπάρχει είναι ότι ο Κυρ.Μητσοτάκης που θέλει να ανανεώσει το κόμμα, όντως κάλεσε κάποιους παλιούς βουλευτές και τους πρότεινε να μην κατέβουν οι ίδιοι αλλά τα παιδιά τους που ήδη δραστηριοποιούνται στο κόμμα. Εν ολίγοις ένα «κακό» πήγε να το διορθώσει με ένα «λιγότερο κακό» καθώς υπάρχει ένα εθιμικό δίκαιο να είναι ξανά υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές οι εκλεγμένοι βουλευτές.


Ο Τραγάκης είτε δέχθηκε είτε προσφέρθηκε. Άλλοι όχι. Τώρα, όμως, όλα είναι ανοιχτά και για τους παλιούς αλλά και για τους νέους που άρχισαν να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες χωρίς να κρατούν καν τα προσχήματα. 

Διαβάστε επίσης:

Όταν η Σάσα Σταμάτη «έφαγε» τον γιο Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ [Ηχητικό]