«Η σύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νικηφόρα πορεία της», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία και στο πλαίσιο περιοδείας του στη Φθιώτιδα, ο Γιώργος Καμίνης, αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, τόνισε ότι οι αυτοδιοικητικοί μιλάνε έξω από ιδεολογήματα γιατί μιλάνε για συγκεκριμένα προβλήματα, στα οποία δίνουν λύσεις και στη συνέχεια λογοδοτούν. Αυτό το πνεύμα της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έρθει στη συζήτηση και για τον νέο φορέα.

Στη χώρα εκκρεμεί η σύμπτωση σε 4-5 βασικά θέματα, όπως κατάφεραν χώρες που μπήκαν μετά από μας στην κρίση και βγήκαν πριν από μας.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχήθηκε στον κ. Καμίνη καλή επιτυχία, εστιάζοντας στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων. «Είναι πολύ σημαντικό μέσα από αυτήν τη διαδικασία η κεντροαριστερά να βγει ενωμένη και πιο δυνατή. Σου εύχομαι να μπορέσεις να γυρίσεις το κράτος ανάποδα γιατί εσύ ξέρεις τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμίνης πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στην Αταλάντη όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος. Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του νέου φορέα. «Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η χώρα έχει ανάγκη μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, τη μόνη πραγματικά μεταρρυθμιστική και υπεύθυνη δύναμη της χώρας. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από κανέναν, ειδικά από τη ΝΔ που πρώτη σήκωσε τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα και στη συνέχεια την παρέδωσε στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο». Τέλος, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στον θετικό ρόλο που έπαιξαν οι δήμοι την περίοδο της κρίσης, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον κ. Λιόλιο τόσο για το έργο του στην περιοχή όσο και για τη δράση του στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ.