Με εφιάλτη που δεν έχει τέλος µοιάζουν για την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι αποκαλύψεις που πλέον γίνονται σχεδόν καθηµερινά για τα έργα και τις ηµέρες του Πάνου Καµµένου στο εξωτερικό. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος µοιάζουν να τα έχουν χαµένα, καθώς οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» έρχονται να επισκιάσουν όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας. Στο Μέγαρο Μαξίµου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναζητούν διέξοδο από το πρόβληµα, δεδοµένου ότι µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα ταξίδια του Πάνου Καµµένου µονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώµης. Τη στιγµή µάλιστα που η κυβέρνηση επιθυµεί να εξωτερικεύσει και να επικοινωνήσει το κοινωνικό της πρόγραµµα µε βάση το 1,1 δισ. που θα µοιράσει στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, η dolce vita του υπουργού Άµυνας σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης έρχεται να το επισκιάσει. Επισήµως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εµφανίζονται να είναι συσπειρωµένα γύρω από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, στο παρασκήνιο ωστόσο οι γκρίνιες και οι µουρµούρες ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι «κάποτε αυτή η ιστορία θα πρέπει να πάρει ένα τέλος».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πριν από µερικές ηµέρες, µάλιστα, στο περιστύλιο της Βουλής, στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τα όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά µε το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άµυνας στο Λονδίνο. «Ισως κάποιοι στο παρελθόν να ήταν µαθηµένοι σε τέτοιου είδους συµπεριφορές. Εµάς όµως όλα αυτά τα θέµατα που έχουν χροιά σκανδάλου µάς σοκάρουν, µας αποδιοργανώνουν, µας αποσυντονίζουν και µας αποδυναµώνουν ως κόµµα. Πολύ περισσότερο µάλιστα όταν καλούµαστε να υπερασπιστούµε τον κυβερνητικό µας εταίρο µέσα στη Βουλή», έλεγε ένας εξ αυτών, ενώ κάποιος άλλος πρόσθετε µε νόηµα: «∆εν µπορεί ο Καµµένος να διασκεδάζει στα ταξίδια του χωρίς να σκέφτεται τίποτα και στη συνέχεια εµείς να πρέπει να γίνουµε ασπίδα για να τον υπερασπιστούµε». Πολλά στελέχη µάλιστα που ανήκουν στην οµάδα των «53» εµφανίζονται να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστηµένα από τη συµπεριφορά του υπουργού, αφού, όπως λένε, µοιάζει να αδιαφορεί για όλους και για όλα. 

«ΜΑΣΑΖ»

Οι γκρίνιες αυτές έφτασαν µάλιστα µέχρι το υπουργικό συµβούλιο, όπου αρκετοί υπουργοί αναγκάστηκαν να κάνουν «µασάζ» στους υπουργούς και στα στελέχη του κόµµατος, λέγοντας ότι «η συγκυβέρνηση µε τους ΑΝΕΛ είναι αναγκαίο κακό». Παρέπεµπαν µάλιστα στη φράση που είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την περασµένη εβδοµάδα στο «Βήµα της Κυριακής», ότι «µας χωρίζουν πολλά, αλλά είµαστε αναγκασµένοι να βαδίσουµε µαζί µέχρι το τέλος» προκειµένου να πείσουν τους διαφωνούντες ότι κατανοούν τις ενστάσεις τους, αλλά δεν µπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Τίποτα που να αλλάξει τα πράγµατα αυτήν τη στιγµή. Τα σοβαρότερα προβλήµατα έρχονται ωστόσο από το κόµµα, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι στην Κουµουνδούρου φτάνουν από όλα τα µέρη της Ελλάδας γκρίνιες για την εικόνα του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η φωτογραφία µε τις σακούλες στα χέρια και την Τζάγκουαρ να τον περιµένει στο κέντρο του Λονδίνου, όπως επίσης τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν τα «Παραπολιτικά», σύµφωνα µε τα οποία ο υπουργός δεν πλήρωσε µε πιστωτική κάρτα, όπως αρχικά είχε πει, έχουν θορυβήσει τα µέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουµε εξαντλήσει τα επιχειρήµατά µας και την πειθώ µας γύρω από αυτό το θέµα», έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόµµατος. Ιδιαίτερα στην επαρχία, το θέµα προσφέρεται για συζητήσεις αλλά και πολλά σχόλια. Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι, ακόµα και αν τα χρήµατα ήταν από την προσωπική του περιουσία, ο υπουργός «όφειλε να είναι πιο προσεκτικός απέναντι στους πολίτες µιας χώρας που έχει υποστεί τρία μνηµόνια και ο κόσµος ακόµα υποφέρει από τις συνέπειές τους». «Πώς αύριο θα πάµε εµείς να πείσουµε τους συµπολίτες µας -έλεγαν χαρακτηριστικά- ότι είµαστε δίπλα τους και κατανοούµε τα προβλήµατά τους, όταν ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησής µας ζει σε τέτοια χλιδή χωρίς να υπολογίζει τίποτα;».