Την ομαλοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του κράτους μετά τη μνημονιακή περίοδο που διέρχεται η χώρα, με την αποκλιμάκωση της φορολογίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας.

«Η προοπτική είναι, αφού φύγουμε από την μνημονιακή περίοδο, να αρχίσει μια διαδικασία και αποκλιμάκωσης, σε σχέση και με τη φορολογία, αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, ξεκινώντας από αυτούς που είναι πιο χαμηλά εισοδηματικά» τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο υπουργός.

Αναφορικώς με την πορεία της οικονομίας ο Δ.Βίτσας επισήμανε ότι «τα πηγαίνουμε ιδιαίτερα καλά», προσθέτοντας: «Όλοι σήμερα συμφωνούν ότι τον Αύγουστο του 2018 θα λήξει η μνημονιακή περίοδος, είναι πάρα πολύ θετικό. Το γεγονός ότι πετυχαίνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα από το οποίο ένα κομμάτι του θα επανέλθει ως κοινωνικό μέρισμα, αυτό είναι θετικό. Το τρίτο, ότι μια σειρά δείκτες της οικονομίας βαίνουν καλώς, είναι επίσης θετικό…υπάρχει μια μείωση δαπανών και έχει δώσει αποτελέσματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εγκληματικότητα, ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι «εγκληματικές ή βίαιες συμπεριφορές είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι όμως χαρακτηριστικό της χώρας μας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν ισχύει ότι η ΕΛΑΣ δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της», ενώ σχολιάζοντας το έργο του Γιάννη Μουζάλα σημείωσε ότι «κάνει καλή δουλειά και θα πρέπει να συνεχίσει να την κάνει».

Ο ίδιος τέλος, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «το πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνήθως κάνει τέτοιες δημοσκοπήσεις που δεν ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό που μπορεί κανείς να παρατηρήσει είναι, ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή, φαίνεται ότι η ΝΔ έχει ένα ταβάνι. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση προσδιορίζεται ανάμεσα στο 20% και 25%, το οποίο δεν εκδηλώνει προτίμηση.

Βλέπουν την προσπάθεια και αναμένουν να δουν τι θα γίνει», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Βλέπω στις δημοσκοπήσεις, συνέχισε, και αλλαγές που υπάρχουν σε άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις. Εκείνο που ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, είναι να μένεις σε μια σταθερή γραμμή, η οποία να λύνει τα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας».