Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση προκειμένου να ανατρέψει την εικόνα των δημοσκοπήσεων, καθώς θεωρεί ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η ΝΔ βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση -εξαιτίας της υπόθεσης Αυγενάκη-, τη στιγμή που η ίδια έχει αρχίσει να αποκτά ένα πειστικό αφήγημα.

Η έλευση του Θανάση Καρτερού στο Μέγαρο Μαξίμου έφερε νέα δεδομένα στον τομέα της επικοινωνίας. Έτσι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να μιλά για το αφήγημα της επόμενης μέρας των μνημονίων, για την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με το τέλος των προγραμμάτων, ενώ παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η χώρα μπαίνει σε μια νέα αναπτυξιακή περίοδο που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης παρουσίασε με στοιχεία και πίνακες το νέο success story της κυβέρνησης καθώς «στο επτάμηνο 2016 (Ιανουάριος-Ιούλιος )αυξήθηκαν ετησίως 40% (οι ξένες επενδύσεις), στο αντίστοιχο επτάμηνο 2017 αυξήθηκαν 161%» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων. «Εάν λάβουµε σαν βάση τις επιδόσεις του α' επταµήνου και το πώς έκλεισαν συνολικά το έτος οι ξένες άμεσες επενδύσεις τα προηγούµενα χρόνια, τότε το 2017 υπολογίζεται να υπερβούν τα 4 δισ. ευρώ».

«Όλοι ανεξαιρέτως οι δείκτες οικονοµικού κλίµατος καταγράφουν ανάκαµψη της εµπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονοµίας και υποδηλώνουν βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρµανση της οικονοµικής δραστηριότητας» αναφέρεται ακόμα στο σχετικό έντυπο, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται η ανοδική πορεία της οικονοµίας.

Σύμφωνα με το δελτίο οικονομικών εξελίξεων Οκτωβρίου, «τους τελευταίους τρεις μήνες κινήθηκαν με σταθερά ανοδικό ρυθμό οι διάφοροι επιµέρους δείκτες και µεγέθη της οικονοµικής δραστηριότητας και, εκτός απροόπτου (όπως το ενδεχόµενο μιας νέας διεθνούς κρίσης), δηµιουργούν βάσιµες προσδοκίες για νέα μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το γ' τρίµηνο και προσέγγιση του ετήσιου στόχου για ανάπτυξη 1,8% το 2017.