Ένα πρόσωπο που είχε ακουστεί και στο παρελθόν για να αξιοποιηθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ετοίµαζε τον πρώτο ανασχηµατισµό της κυβέρνησής του, αποτελεί τον διακαή πόθο του Μαξίµου και κάποιων εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης το 2001 και στη συνέχεια υπουργό Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών Νίκο Χριστοδουλάκη, εκ των πολύ κοντινών ανθρώπων του Κώστα Σηµίτη εκείνη την περίοδο.

Το όνοµα του κ. Χριστοδουλάκη ακούστηκε για πρώτη φορά στο Μαξίµου το καλοκαίρι του 2015 και µάλιστα ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση µε πρωθυπουργό την κυρία Βασιλική Θάνου. Όταν ο κ. Τσίπρας έφτιαξε την πρώτη κυβέρνησή του µετά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του ίδιου χρόνου, υπήρξαν σκέψεις να µετάσχει και στο συγκεκριµένο σχήµα, κάτι το οποίο δεν συνέβη. Στον µεγάλο ανασχηµατισµό του περσινού Νοεµβρίου και πάλι «έπαιξε» ως υποψήφιος, στο πλαίσιο του ανοίγµατος Τσίπρα προς την κεντροαριστερά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συνέχεια.

Το διάστηµα που ακολούθησε, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να διατηρήσει κάποιους διαύλους επικοινωνίας µαζί του και πλέον φαίνεται ότι αποτελεί «διακαή πόθο» του πρωθυπουργικού επιτελείου να τον εντάξει στο κυβερνητικό σχήµα, στην προσπάθειά του να συγκρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσµο από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Μένει να δούµε αν το συντονισµένο πρέσινγκ που πρόκειται να γίνει στον κ. Χριστοδουλάκη θα αποδώσει καρπούς και ποια άποψη θα έχει γι' αυτό ο Κώστας Σηµίτης, ο οποίος, όπως λέγεται στο παρασκήνιο, είχε και έχει σε µεγάλη εκτίµηση τον πρώην υπουργό.