Προσπάθεια να απαξιώσει τον Έλληνα πρόξενο στο Ριάντ έκανε πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις μετά το αποκαλυπτικό σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», όπου ο πρόξενος παρουσιάζει τηλεγράφημα, το οποίο αγνόησε ο Πάνος Καμμένος, και στο οποίο ξεκαθαριζόταν ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς να δώσει απάντηση επί της ουσίας, παρέπεμψε στο Facebook του πρόξενου, καθώς, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αποτελούν «στοιχείο» οι αναρτήσεις φωτογραφιών του προξένου με σπαθιά και καμήλες!

«Ο πρόξενος, ο κ. Ηλίας Κλουβάτος, φωτογραφίζεται με κάτι σπαθιά, με κάτι καμήλες μέσα στην έρημο. Υπεύθυνος για τις σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τα ξένα κράτη είναι ο στρατιωτικός ακόλουθος. Ο κ. πρόξενος ήθελε να παρέμβει. Πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι ο υπεύθυνος της Σαουδικής Αραβίας είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Το πιστοποιητικό αυτό το έχω καταθέσει στον κ. Κικίλια στη Βουλή από πέρσι που είχε κάνει σχετική ερώτηση».

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος ανάρτησε κι ένα έγγραφο στα αραβικά, το οποίο, σύμφωνα με τη μετάφρασή που έκανε ο ίδιος ο υπουργός, γράφει ότι η σύμβαση είναι διακριτική και εκπρόσωπος ο κ. Παπαδόπουλος.

«Είναι ψευδές το δημοσίευμα των "Νέων". Έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου η σύμβαση που υπογράφηκε και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία και ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος». Και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που υπάρχει στο site του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος επέρριψε ευθύνες για το θέμα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία σε όλους όσους του επιτίθενται, αλλά ακόμη και στους εμίριδες που συνελήφθησαν από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. «Κάποιοι προσπαθούσαν στη Σαουδική Αραβία να παρακαμφθεί το κράτος και να μπουν αυτοί μπροστά, είναι αυτοί οι εμίρηδες που συνελήφθησαν».  

«Δεν έχω καμία σχέση με τον Παπαδόπουλο»

Για τη σχέση του και τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου, ο κ. Καμμένος επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας: «Εγώ και ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχουμε καμία σχέση. Εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Ζητήσαμε πιστοποίηση από τη Σαουδική Αραβία αν όντως είναι εκπρόσωπός τους. Μας απάντησαν θετικά. Ο Παπαδόπουλος πιστοποιείται από τη Σαουδική Αραβία για να κάνει τα δέοντα για την εξαγωγή των οπλικών συστημάτων. Αυτοί οι οποίοι βλέπουν σκιές ή θα βάλουν και πάλι, όπως η Μπακογιάννη για τα F-16, την ουρά στα σκέλια ή θα ζητήσουν συγνώμη».

«Είμαι αντίθετος στην άδεια Κουφοντίνα»

Αποστάσεις από την απόφαση του συμβουλίου της φυλακής πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ωστόσο υπερασπίστηκε τη στάση της κυβέρνησης, ενώ επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι η βουλευτής της ΝΔ χθες έκανε «φασαρία» για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Είμαι ο τελευταίος μάρτυρας της δίκης της 17Ν. Ξεκαθαρίζω πολιτικά ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με την άδεια που δόθηκε στην Κουφοντίνα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει αποκηρύξει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Δεν είναι όμως μια πολιτική απόφαση αλλά διοικητική. Αν ήταν πολιτική, θα πιέζαμε με όποιες δυνατότητες έχουμε. Δεν βρισκόμαστε σε αμηχανία. Απλά προσπάθησαν χθες πολιτικοί κύκλοι να πουν ότι η κυβέρνηση ήθελε να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα. Να θυμίσω ότι η πρώτη άδεια σε κρατούμενο της τρομοκρατίας δόθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της θέσεως να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση για το θέμα των αδειών όσοι μετανόησαν. Ο Κουφοντίνας δεν μετάνιωσε για τις πράξεις του».      

Επίθεση στην Μπακογιάννη

Στην προσπάθειά του ο κ. Καμμένος να υπερασπιστεί τη στάση της κυβέρνησης, άσκησε κριτική ακόμη και στην Ντόρα Μπακογιάννη, που χθες παρακολούθησε σε ζωντανή σύνδεση να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή ο δολοφόνος του συζύγου της.

«Η κ. Μπακογιάννη βρήκε έναν τρόπο να δημιουργήσει χθες μια συγκεκριμένη εντύπωση. Στην άδεια Ξηρού, όταν είχε τη δυνατότητα, δεν αντέδρασε. Μέσα στη φασαρία που έκανε χθες η κ. Μπακογιάννη ζήτησε και συγνώμη για την παρέμβασή της στα F-16. Έβαλε την ουρά στα σκέλια. Η φασαρία έγινε για τα παραδεισένια χαρτιά», κατέληξε ο κ. Καμμένος.  

Για το τον γιο του Βούτση

Για το θέμα της παρουσίας του γιου του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο κ. Καμμένος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα και να πάρει θέση, αναφέροντας: «Εγώ για παιδιά δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αναφορά. Τα παιδιά άλλοι τα χρησιμοποιούνε για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς. Το κάθε παιδί έχει τη δική του ευθύνη. Δεν ασχολούμαι με τα παιδιά των άλλων. Είμαι πατέρας πέντε παιδιών. Και ποτέ δεν θα μπω σε μια τέτοια συζήτηση», ενώ συμπλήρωσε μάλιστα πως: «Το να βρίσκονται πέντε αλληλέγγυοι εκεί που φώναζαν υπέρ του Κουφοντίνα, δείχνει ότι έχει απαξιωθεί τελείως όλο αυτό που κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν ότι έχει και λαϊκό στήριγμα». Σημείωσε ωστόσο ότι «οι έρευνες για τη 17Ν σταμάτησαν σε αυτή την ομάδα».  

Για Ρουβίκωνα

«Σιγά τη συλλογικότητα. Πέντε μεσήλικες δεν απασχολούν την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας. Εγώ τον Ρουβίκωνα τον έχω μηνύσει όταν μπήκε στα γραφεία των ΑΝΕΛ. Θεωρώ τέτοιες πράξεις που παραβαίνουν τον νόμο ότι πρέπει να κρίνονται από την ελληνική δικαιοσύνη. Κανείς δεν έχει άσυλο για τέτοιες πράξεις».