«Είναι μια εικόνα αυτή της κατάληψης του Πολυτεχνείου που δείχνει με έναν μεταφορικό τρόπο όλα όσα γίνονται στον χώρο της εκπαίδευσης, δηλαδή βρίσκεται υπό πολιορκία κάθε αλλαγή και κάθε τι καινούριο που θα μπορούσε να γίνει», δήλωσε στον Αθήνα 9.84, η πρώην υπουργός Παιδείας και επικεφαλής της ‘Ώρας των Αποφάσεων’, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε πως «την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου που εδώ θα είναι εδώ το Πολυτεχνείο και τα πάντα κλειστά με τον τρόπο που ξέρουμε, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας θα είναι η Σύνοδος Κορυφής Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της ενοποίησης της παιδείας στα επόμενα 25 χρόνια όπου έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι. Όλα αυτά έχουν προϋποθέσεις όπου εμείς κινούμαστε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στην έκθεση της Κομισιόν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, η κυρία Διαμαντοπούλου είπε: «Όλα αυτά που γράφει η έκθεση τα έχουν ανατρέψει. Είχαν γίνει ως μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε πάλι να δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, αυτό το υπέγραψαν πέρσι τον Μάρτιο. Στο τέλος του Δεκεμβρίου πρέπει το Υπουργείο να πει τι έχει κάνει σε σχέση με αυτά που δεσμεύτηκε, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα».

Αναφερόμενη στην καταστροφή και στους νεκρούς που άφησε πίσω της, αναρωτήθηκε αν το να δώσουμε ελάχιστα λεφτά στον καθένα κατά την κατανομή του πλεονάσματος είναι ποιο σημαντικό για όλους μας απ’ το να επενδύσουμε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, όπως είναι τα έργα υποδομής, τα νοσοκομεία και τα σχολεία.