Ανείπωτη τραγωδία χαρακτήρισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Νίκος Ανδρουλάκης την καταστροφή στη Δυτική Αττική, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδωσε την καταστροφή στις «διαχρονικές ανεπάρκειες και αδυναμίες του κράτους. Το πολιτικό σύστημα είναι επηρεασμένο από τις πελατειακές σχέσεις» όπως είπε.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με τη Φώφη Γεννηματά ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο που αφορά στο ντιμπέιτ αλλά και στην αυριανή μέρα των εκλογών για την Κεντροαριστερά αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο στο free thinking zone.

Ερωτώμενος αν είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με τη Φώφη Γεννηματά προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ απάντησε ότι έχει προτείνει εδώ και ημέρες να πραγματοποιηθεί το ντιμπεέτ.«Είμαι διαθέσιμος αν το θέλει και η κα Γεννηματά να γίνει ακόμα και απόψε το βράδυ».

Απέστειλε κάλεσμα για συμμετοχή την προσεχή Κυριακή , υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή της περασμένης Κυριακής έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  δήλωσε πως «την επομένη ημέρα των εκλογών δεν διακυβεύεται η ενότητα». Συνεχίζοντας, τόνισε πως η Ριζοσπαστική ανανέωση δεν έχει να κάνει με ηλικιακούς όρους αλλά με την αναβίωση ιδεών και πρακτικών. Ειδικότερα σχολίασε πως «όσοι στάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στις μεταρρυθμίσεις δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή. Καλώ τις δυνάμεις της αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, να διαμορφώσουμε το αύριο. Προτεραιότητα μου είναι το κράτος, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, το πολίτικο σύστημα. Στρατηγικός μου στόχος είναι να οδηγήσω τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει.»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως εφόσον εκλεγεί θα συγκαλέσει με ανοικτό προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του χώρου Συνδιάσκεψη εντός του Δεκεμβρίου, για να εκλεγεί ενιαίο πολιτικό όργανο που θα οργανώσει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα εντός τριών μηνών.

Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, θα αποφασιστεί και η ενοποίηση των Κ.Ο της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Κάλεσε να τον στηρίξουν οι νέοι κι όλες εκείνες οι δυνάμεις της Αριστεράς που βλέπουν το εθνικιστικολαϊκό αδιέξοδο των ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του φιλελεύθερου Κέντρου που δεν θέλουν τη συντηρητική ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να λυθεί μια παρεξήγηση που είχε υπάρξει στην αρχή της προεκλογικής περιόδου σχολιάζοντας ότι και οι δύο συμφώνησαν ότι τελικά υπήρξε διαστρέβλωση των δηλώσεων.


«Δεν πρέπει να φοβάται κανείς την διάσπαση της παράταξης. Η παράταξη θα μείνει ενωμένη. Να μη σβήσει η φλόγα της ανανέωσης και της αλλαγής που άναψε την προηγούμενη Κυριακή», κατέληξε.