Η επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασία της κεντροαριστεράς βρίσκει ανακουφισμένη την κυβέρνηση αφού, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική ζωή του τόπου. Η επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις των στελεχών της κυβέρνησης, τα οποία έλεγαν ότι το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο και πολύπλοκο για να προχωρήσει ετσι όπως πρέπει.

Από τη στιγμή μάλιστα που «βγήκαν από τη μέση» οι δυο βασικοί υποστηρικτές του εγχειρήματος της κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης, και η όλη ιστορία έγινε μια αναμέτρηση ανάμεσα στο παπανδρεϊκό και το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου λένε ότι η ιστορία της κεντροαριστεράς θα λήξει άδοξα.

Όπως σημειώνουν μάλιστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκλείεται να προχωρήσει στη διάλυση του Ποταμιού, ενώ από την άλλη το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε εσωκομματική δίνη, καθώς πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταγραφεί ως ένας ισχυρός πόλος που θα διεκδικήσει ρόλο και έδαφος μέσα στο κόμμα του.

Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση πέρασε χθες στην αντεπίθεση, κάνοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Δημ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κυνική» στάση στα θέματα διαφθοράς, φέρνοντας τρία παραδείγματα: την off shore της συζύγου του, τη Siemens, το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων».

Επανέλαβε ακόμα την κυβερνητική θέση για το θέμα που προέκυψε με το στελέχος της «Δράσης» Μιράντας Ξαφά, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει απαντήσει ειλικρινά για τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με την κ. Ξαφά, ενώ θέτει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ερώτημα αν θέλει να υπονομεύσει την πορεία της χώρας.

Αναφερόμενος ακόμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επανέλαβε ότι είναι «λίγο γκροτέσκο να εμφανίζεται ως πολέμιος της λιτότητας», αφού το κόμμα του, η ΝΔ, αποτελεί τον επίσημο εκφραστή στη χώρα των πλέον ακραίων θέσεων των δανειστών, αποτελεί την παράταξη της οποίας το πολιτικό πρόγραμμα προϋποθέτει τη λιτότητα.

Με αφορμή, δε, την υπόθεση των Paradise Papers, ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι «το στίγμα της γενικευμένης διαπλοκής και διαφθοράς είναι εγγεγραμμένο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».